Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Max Chilton in 2013 actief voor Marussia

max_chilton_marussia

Max Chilton is in 2013 de tweede coureur van het F1-team van Marussia. Hij wordt bij deze renstal de teamgenoot van Timo Glock.

Tekst: Marc Kok
Foto: Peter van Egmond

Niet lang nadat Lotus haar tweede stoeltje voor 2013 aan Romain Grosjean heeft gegeven, is nu ook de line-up van Marussia voor komend seizoen rond. Max Chilton was sinds september reserverijder bij de laag geklasseerde Formule 1-formatie. Hij maakt nu promotie als vaste coureur. Dit seizoen was Chilton actief in de GP2. Hij kende in de opstapklasse voor de F1 een sterk jaar en wist o.a. polepositions en meerdere zeges te veroveren. Hij nam tevens aan het eind van het seizoen deel aan de F1 Young Drivers testdagen in Abu Dhabi. Met zijn prestaties dit jaar heeft Chilton het F1-team van Marussia van zijn kwaliteiten weten te overtuigen. Chilton is in 2013 de vierde Brit in de Formule 1.

Kobayashi geeft het op
Kamui Kobayashi heeft inmiddels zijn hoop voor een zitje voor komend seizoen opgegeven. De Japanner stuurde zijn Sauber dit jaar nog naar het podium van zijn thuis-GP in Japan. Kobayashi kreeg nog financiële steun van fans om zijn verblijf in de F1 te kunnen verlengen. Dat mocht echter niet baten. Kobayashi hoopt in 2014 alsnog terug te kunnen keren bij een competitief F1-team.

Caterham en Force India
Alleen de F1-teams Caterham en Force India moeten nog hun tweede coureur voor 2013 bekend maken. De Nederlandse fans zijn erg benieuwd of Giedo van der Garde zijn lang gekoesterde F1-droom kan waarmaken. Op 10 december j.l. twitterde Van der Garde, die dit jaar reserve-rijder was bij Caterham, dat er binnenkort goed nieuws te verwachten is. Sindsdien is er echter radiostilte.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet