Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grosjean ook in 2013 bij Lotus

Romain Grosjean is ook volgend jaar de teamgenoot van Kimi Räikkönen bij Lotus. De Fransman had een wisselvallig eerste (volledige) jaar in de Formule 1 en krijgt in 2013 een herkansing.

Tekst: Daan Jeuken

Snel, maar die starts...
Grosjean kreeg dit jaar al een verrassende herkansing in de Formule 1. De Fransman reed in 2009 zeven races voor Renault, als vervanger van Nelson Piquet Jr., maar brak weinig potten. Afgelopen seizoen mocht Grosjean zich opnieuw bewijzen en dat deed hij niet onverdienstelijk. De snelheid was prima, Grosjean kon met name in het begin van het jaar de strijd aan met zijn teamgenoot Räikkönen, maar hij was veel te vaak betrokken bij startcrashes, vaak zelfs als veroorzaker. Dieptepunt was de startcrash op Spa, die Fernando Alonso bijna onthoofde en Grosjean uiteindelijk een schorsing opleverde. Het is te hopen dat hij van deze dure lessen heeft geleerd.

Dankbaar voor het vertrouwen
"Ik heb veel geleerd in mijn debuutjaar", aldus Grosjean. "De wijsheid die ik heb opgedaan hoop ik volgend jaar om te zetten in sterkere en constantere resultaten. Ik ben het team dankbaar voor het vertrouwen dat ze me geven.

"Romain is een groot talent en daar willen we graag mee verder", legt teambaas Eric Boullier de keuze uit. "Met continuïteit in ons team hopen we in 2013 door te bouwen op het succes van 2012. Beide rijders hebben dit jaar goed samengewerkt en dat heeft ons regelmatig op het podium gebracht. Dat hopen we in 2013 nog meer te doen."

Laatste stoeltjes
Met Grosjean bevestigd, zijn er niet meer veel stoeltjes beschikbaar voor 2013. Alleen Caterham, Force India en Marussia hebben nog vacante posities.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet