Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Allereerste helm 1980 wereldkampioen Alan Jones op rommelmarkt gevonden. Wie biedt?

Interessant nieuws voor de Formule 1 liefhebbers? Een zeldzaam stukje autosportmemorabilia werd recentelijk op een rommelmarkt in het Australische Queensland ontdekt.

Tekst Willem J. Staat
Foto  BAM Media

alan_jones_f1_05_054258
Herkent U hem nog. Hij is inmiddels aanmerkelijk
wat jaartjes ouder geworden. Alan Jones, de man
die Frank Williams de eerste F1 wereldtitel bezorgde
signeert hier zijn allereerste "pothelm"


Allereerste helm 1980 wereldkampioen Alan Jones op rommelmarkt gevonden.
Een niet met name genoemde verzamelaar vond recentelijk op een rommelmarkt in het Australische Queensland de allereerste helm van Alan Jones. Jones bezorgde in 1980 het team van Frank Williams het allereerste wereldkampioenschap. De verzamelaar nam contact met Jones op en deze verifieerde de helm inderdaad als zijn eigendom.

De open zilvergekleurde AGV pothelm werd recentelijk door Jones gesigneerd en wordt op de website van www.Ozspeedshop.com binnenkort geveild. Het aanvangsbod begint bij 15.000 AU$. De verwachting is dat er veel belangstelling uit Europe zal komen, omdat Jones daar in het begin van zijn carrière meer actief was dan in eigen land.

Ook de Marlborotas waarin de helm gehuisvest was wordt geveild. Jones nam slechts aan een handvol aantal kartwedstrijden deel voordat hij naar Europa vertrok om zijn sporen in de juniorklasses te verdienen.

Karthistoricus Graham Powles heeft zowel de leeftijd als de echtheid van de helm geverifieerd. Gegadigden kunnen op bovengenoemde website nadere informatie vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet