Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Giedo van der Garde: ‘Binnenkort goed nieuws’

giedo_vd_garde_abudhabi_test_1

Gaat Giedo van der Garde dan toch het zo door hem verlangde zitje in de Formule 1 pakken? De Nederlandse coureur twitterde vanmiddag de cryptische tekst: "Binnenkort goed nieuws, guys! Dus houd het nieuws goed in het gaten.’’

Tekst: Marc Kok
Foto's: Frits van Eldik

Van der Garde racete dit jaar bij Caterham in de GP2. Bovendien was hij testrijder voor de F1-tak van de groen-gele formatie en deed hij op Abu Dhabi twee dagen lang een F1-test.

giedo_vd_garde_abudhabi_test_4

De Hollander hoopt nu voor 2013 promotie te maken naar vaste coureur van Caterham F1. Charles Pic is bij dit F1-team al zeker van een plek. Van der Garde mikt op het tweede stoeltje, maar er zijn meer kapers op de kust.

Van der Gardes twitter-berichtje lijkt er, ondanks zware concurrentie van andere rijders, toch op te wijzen dat hij een mooie F1-deal heeft kunnen sluiten. Het officiële bericht wat het ''goed nieuws’’ van Van der Garde is, komt binnenkort dus naar buiten. In de GP2 (waar hij al vier jaar inzit) of F1-testrijder blijven kan Van der Garde op dit punt in zijn autosportloopbaan onmogelijk als ''goed nieuws'' bestempelen. Dus lijkt hij op 27-jarige leeftijd daadwerkelijk de sprong te maken naar het elitegroepje van 22 F1-coureurs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet