Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix Turkije op losse schroeven

Het is nog lang niet zeker dat er in 2013 een Grand Prix van Turkije wordt verreden. De race werd onlangs als twintigste evenement aan het seizoen toegevoegd, maar de financiering is allesbehalve rond. Als alternatief hoopt Red Bull nu de A1 Ring terug op de kalender te krijgen.

Tekst: Daan Jeuken

Wie betaalt?
De race in Turkije staat op losse schroeven, omdat niemand weet wie het moet gaan betalen. De overheid in ieder geval niet: "We hebben de afgelopen vijf jaar $ 13,5 miljoen betaald aan de organisatie en er geen cent van terug gezien. Dat gaan we dus niet meer doen", aldus de minister van sport. Daar werd bij het contract met Bernie Ecclestone wel van uitgegaan, dus nu is het aan de lokale ondernemers om de race alsnog te financieren.

Red Bull wil wel op de A1 Ring
Inmiddels ruikt Red Bull zijn kans schoon. De energiedrankenfirma kocht een aantal jaar geleden de A1 Ring, waar de F1 tot 2003 reed, en knapte het vervallen circuit flink op. Of dat genoeg is voor een terugkeer van de Formule 1, ligt in handen van de Turkse ondernemers en Bernie Ecclestone, die overigens goed bevriend is Red Bull-baas Dietrich Mateschitz...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet