Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: GP Turkije terug op kalender in 2013, GP van Duitsland week eerder

Het Formule 1-seizoen 2013 kent toch twintig races. De Grand Prix van New Jersey werd een jaar uitgesteld, maar dit gat wordt nu opgevuld door de Grote Prijs van Turkije.

Tekst: Daan Jeuken / Marc Kok

vettel_2

Projectje Ecclestone
Na het wegvallen van de race in New Jersey (de faciliteiten zijn nog niet klaar, dus wordt dit 2014), leek de kalender voor komend jaar uit negentien races te bestaan, maar good old Bernie Ecclestone heeft zich hard gemaakt voor toch een twintigste race. Die vond hij dus in Turkije, waar 21 juli geracet zal worden.

Leuke baan, weinig toeschouwers
De Turkse Grand Prix, op Istanbul Park, stond van 2005 tot 2011 op de Formule 1-kalender. Hoewel de baan zeer aansprekend is, met name de lange doordraaier bocht 8, bleef het publiek massaal weg bij de race. De tribunes waren daar in 2011 amper voor een kwart gevuld. Mede daarom werd de race dit jaar van de kalender gehaald, maar volgend jaar is hij dus weer terug. Eenmalig, voorlopig.

GP van Duitsland eerder
Daarnaast zal de Grand Prix van Duitsland in 2013 een week eerder gaan plaatsvinden dan eerst was beoogd. De Formule 1 zal op 7 juli in Duitsland gaan racen. Later wordt bekendgemaakt of de Nurbürgring of Hockenheim de plaats van handeling zal zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet