Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Bernie Ecclestone: ‘Ik ben helemaal niet te oud’

ecclestone_vettel_2012

Het kon natuurlijk niet lang uitblijven: Bernie Ecclestone die zou reageren op de uitspraak van Ferrari-president Luca di Montezemelo dat de 82-jarige Brit te oud zou zijn om de F1 te runnen. "Ik heb nog duizend ideeën om uit te voeren’’, aldus de energieke Ecclestone.

Tekst: Marc Kok
Foto: Peter van Egmond

De inmiddels vermaarde gele vlag-saga rond Sebastian Vettel, die Ferrari-coureur Fernando Alonso mogelijk alsnog via de groene tafel de wereldtitel had kunnen opleveren, blijft na sudderen. Nadat Ecclestone (op de foto met wereldkampioen Sebastian Vettel tijdens de GP van China dit jaar) over de gele vlag-situatie had gezegd dat hij het belachelijk vond dat Ferrari op die manier de wereldtitel van Vettel afhandig wilde maken en Di Montezemelo vervolgens vilein had gecounterd dat ‘ouderdom vaak niet samengaat met het vervullen van bepaalde rollen en verantwoordelijkheden’, is het nu weer tijd voor Ecclestone om te reageren.

Jong van geest
De bejaarde Ecclestone, die jong wordt gehouden door zijn kersverse 35-jarige echtgenote Fabiana, geeft aan dat de F1 nog lang niet van hem af is. Als het aan hem ligt, tenminste. "Ik voel me helemaal geen 82 jaar. Ik ben ook na het seizoen druk bezig met de Formule 1. Zo ben ik onder meer bezig om de Grand Prix van Turkije terug op de kalender te krijgen. Vervolgens ga ik door naar de World Council. Ik ben met van alles bezig, heb nog duizend nieuwe ideeën om uit te voeren. Di Montezemelo’s vroegere baas Enzo Ferrari had op 88-jarige leeftijd nog een bijzonder scherpe en heldere geest. En ach, ik respecteer de mening van Di Montezemelo. Hij heeft me in het verleden vaker aangevallen. Maar uiteindelijk begrepen we elkaar. Ik ben niet boos op hem.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet