Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Terwijl Vettel feest, is het dringen om de laatste stoeltjes voor 2013

vettel_viert_feest_japan_foto_2

Krijgt Giedo van der Garde het zo door hem gewenste Formule 1-stoeltje voor 2013? Blijven Bruno Senna en Kamui Kobayashi in de F1 actief, of maakt wellicht Adrian Sutil zijn rentree? En hoe vierde Sebastian Vettel zijn derde wereldtitel op rij?

Tekst: Marc Kok
Foto’s: Peter van Egmond en Frits van Eldik

Amper bijgekomen van de heisa rond de vermeende gele-vlag-inhaalactie tijdens de slot Grand Prix van 2012, heeft Sebastian Vettel zijn nieuwe wereldtitel F1 op fraaie wijze gevierd. Zo gaf de Duitser afgelopen weekeinde o.a. een demo met zijn Red Bull in Oostenrijk, het land waar het Red Bull-team zijn oorsprong heeft. De vele fans waren enthousiast over Vettels komst naar Graz (dat tijdelijk Vettelheim werd genoemd) en zijn gedraaide donuts."Graz was een geweldige stop voor ‘Abbey’ ‘’, stelde een blije Vettel, waarna hij met een brede grijns toevoegde: "Nu rij ik de RB8 over de nationale autoweg terug naar de Red Bull Ring in Spielberg.’’ Waarna de drievoudige wereldkampioen de daad bij het woord voegde.

Buenos Aires
Red Bull was afgelopen weekeinde sowieso goed bezig met de F1-PR.Zo bestuurde Daniel Ricciardo een RB7 in de druk bevolkte straten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet