Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Robin Frijns reservercoureur bij Sauber

2

Net voor de laatste Grand Prix van seizoen 2012 is vandaag bekend geworden dat Robin Frijns volgend jaar de rol van derde coureur bij het team van Sauber mag gaan vervullen. Het is niet de enige verschuiving binnen het team, want Esteban Gutierrez vervangt Kamui Kobayashi als tweede rijder.

Helemaal als een verrassing komt de aanstelling van Frijns niet, want het Zwitserse team zag het potentieel van de Nederlander al eerder en bood hem na het behalen van de titel in de Formula Renault 3.5 een stoeltje in de rookie tests in Abu Dhabi die onlangs plaatsvonden.

frijns_interview_moskou
Robin Frijns na de demo in Moskou

Robin Frijs is uiteraard gelukkig met zijn toetreding tot de wereld van de Formule 1: "Ik wil Peter Sauber en teambaas Monisha Kaltenborn graag bedanken voor de kans die ik heb gekregen bij het team van Sauber. Dat zij zoveel vertrouwen in mij hebben betekent veel voor mij en ik zal het team dan ook zoveel mogelijk helpen. Ik kijk enorm uit naar het seizoen 2013 en de samenwerking met het team."

Ook de rol van Gutierrez als tweede rijder is niet vreemd, de GP2-coureur werd alom gezien als beschermeling van Sauber en was al drie seizoenen betrokken bij het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet