Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Sebastian Vettel vs Fernando Alonso: wie pakt de titel 2012?

alonso_vs_vettel_2012

Sebastian Vettel kan zondag in Brazilië na Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher de derde Formule 1-coureur worden die in drie opeenvolgende jaren de wereldtitel grijpt. Met 13 punten voorsprong op Fernando Alonso heeft de Duitser de beste papieren. Maar zijn sluwe Spaanse concurrent heeft nog snode plannen om zíjn derde WK-kampioenschap F1 te pakken.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Peter van Egmond

Natuurlijk heeft de 25-jarige Duitser de beste kansen. Met vier zeges, een tweede en een derde plaats in de laatste zes Grote Prijzen is Vettel de man in vorm. Bovendien is een voordelige marge van 13 punten behoorlijk riant. Zelfs als Fernando Alonso zondag wint, zal Vettel genoeg hebben aan een vierde stek. Mocht Alonso als tweede finishen, heeft zijn Red Bull-rivaal geen zorgen als hij binnen de top-7 eindigt. En krijgt Alonso (de kampioen van 2005 en 2006) als derde het zwart-wit geblokt, mag de Duitser zelfs met P9 het seizoen beëindigen.

vettel
Vettel won dit jaar vijf F1-races, o.a. in Bahrain.

Kapotte dynamo
Maar ja, er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd tijdens een laatste Grand Prix van een seizoen Formule 1. Bovendien wil de snelle Red Bull, die voor het derde opeenvolgende jaar de snelste F1-bolide is gebleken, af en toe technische kuren vertonen. Zo kreeg Vettels teamgenoot Mark Webber afgelopen zondag in Austin nog te maken met een kapotte dynamo. Vettel had dit seizoen hetzelfde euvel tijdens de races van Valencia en Monza. Vooral deze technische tegenslag in Valencia was pijnlijk, omdat Vettel op dat moment de wedstrijd leidde en uitviel. Eén slecht functionerend onderdeeltje kan ook komend weekend funest worden voor Vettel. Racen blijft een mechanische sport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet