Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Hill wint, Jake Dennis wordt kampioen


start_race_1

De Formule Renault 2.0 Northern European Cup verrijdt de allerlaatste ronde van dit seizoen op het befaamde circuit van Spa – Francorchamps. In een enerverende race met een rode vlag en twee safety car neutralisaties, bleek Josh Hill degene die het beste het hoofd koel wist te houden en maximaal scoorde.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Essay Produkties / Chris Schotanus


De race begon om 10.35 met 36 jonge race talenten aan de start. Hoewel iedereen ongeschonden de eerste bocht doorkwam, duurde het niet lang voordat het eerste gevecht in tranen eindigde. Gustavo Lima, Jakub Smiechowski en Ignazio D’Agosto vonden elkaar in Les Combes, wat in eerste instantie een safetycar-situatie veroorzaakte. Omdat het circuit de auto’s niet geborgen kreeg, werd de race stilgelegd met een rode vlag.

Bij de herstart was de van pole gestarte Mikko Pakari met de beste start, maar Josh Hill en Jake Dennis hadden een veel sneller tempo in de auto en waren er in de eerst volgende ronde beiden voorbij. Er vond ondertussen een mooi gevecht plaats tussen Meindert van Buuren, Jeroen Slaghekke en Andrea Pizzitola, waarbij het gevecht voor plaats 13 tot 15 tot op de laatste meter bevochten werd.

De tweede safetycar situatie werd uitgeroepen toen gastrijder Lena Heun de controle over haar auto kwijt raakte en dwars op de baan stil kwam te staan. Omdat de auto vast stond in de versnelling en het volle veld er lastig langs kwam, vond de wedstrijdleiding de safetycar de veiligste oplossing.

hill_race_1

Na twee ronden achter de safetycar, was het wederom Hill die liet zien dat hij veruit de snelste was. Jake Dennis vergaloppeerde zich in de allerlaatste ronde, waardoor hij in Les Combes op het gras terecht kwam, zichzelf afschoot in de vangrail en in zijn terugvlucht op de baan teamgenoot Pakari mee nam. De eerste uitvaller voor de jonge Brit in 2012. De Belgische Alessio Picariello nam dankbaar de tweede plek over en scoorde zo zijn tweede podium van het seizoen in zijn eerste thuisrace. Gastrijder van Prema Powerteam Bruno Bonifacio werd derde.

Hoewel het hem 0 punten opleverde, kan Dennis niet meer worden ingehaald door de tweede geplaatste Jordan King en mag zich zo op de laatste dag van dit seizoen de winnaar van de Northern European Cup noemen.

De laatste race van dit seizoen start met enige vertraging om 15.50.
De race zal zijn te volgen via livetiming (http://livetiming.alkamelsystems.com/spa)

podium_race_1

Uitslag Race 1:
1. Hill in 8 ronden, 49 minuten en 3.268 sekonden, 2. Picariello +2.311, 3. Bonifacio +3.027, 4. Casagrande +4.690, 5. Engineer +5.020, 6. Kleveros +5.347, 7. Ringbom 5.782, 8. De Vries 5.976, 9. Meindert van Buuren +6. 359, 10. Andrea Pizzitola +7.776, 11. Schothorst +9.179, 13. Slaghekke +12.042, 24. Suntjens +28.640
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet