Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Niels Langeveld wint kampioenschap in stijl

480_juichen_team_8198

Niels Langeveld is de nieuwe kampioen in de Dutch Renault Clio Cup. Zijn naaste concurrent Sebastiaan Bleekemolen moest in ieder geval voor Langeveld eindigen om kans te houden op de titel, maar kende een turbulente race, welke hij uiteindelijk als zevende wist af te sluiten. Tweede in deze race werd Marcel Dekker, voor Ruud Steenmetz.

480_genadeslag_3384

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt en Bart Buijs

Hoe de kaarten geschud zijn
Voorafgaand aan de race kan je stellen dat er werk aan de winkel is voor Sebastiaan Bleekemolen. Hij moet een achterstand van elf punten goed maken op Niels Langeveld en start daarbij vanaf plaats vier. Langeveld heeft daarentegen de poleposition. Daartussen op twee en drie: Marcel Dekker en Paul Harkema. In totaal staan er 27 Clio's op de grid.  

480_langeveld_dekker_8056

Langeveld als eerste de Tarzanbocht in
De superstart van Marcel Dekker blijft deze keer uit en Niels Langeveld verzilvert zijn poleposition. Sebastiaan Bleekemolen komt zichtbaar traag van zijn plek en valt terug naar de zesde positie. In de S-bocht pakt hij echter direct Joey van Splunteren zijn vijfde positie af. Voor hem rijdt Sandra van der Sloot, dit weekend teruggekeerd in de klasse, op de vierde positie. Zij is de volgende prooi van Bleekemolen.

480_sebastiaan_3790

Beslissing in kampioenschap
Aan het eind van de tweede ronde komt Sebastiaan Bleekemolen aan bij de op plaats drie liggende Paul Harkema. Bij het ingaan van de Kuhmobocht duikt Bleekemolen direct aan de binnenkant in een miniem gaatje en raakt daarbij Harkema. Harkema gaat volledig dwars en is volledig in onbalans met zijn Clio. Hij swiept van links naar rechts en wanneer hij weer naar links gaat, raakt hij hard Sebastiaan Bleekemolen die daarbij van de baan schiet. Het lijkt er in eerste instantie op dat Harkema hier niet veel aan kan doen, maar het incident zal na de race door de wedstrijdleiding worden onderzocht. Veel zal dat ook niet meer uitmaken. Bleekemolen rijdt nu op plaats veertien en met Niels Langeveld aan de leiding lijkt het kampioenschap beslist.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet