Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint race en kampioenschap

480_juichen_florie_7767

Michel Florie is de 2012 Nederlands en Benelux kampioen Formule Ford. In een hele spannende en intense race wist hij GEVA-coureurs Bart van Os en Max van Splunteren van zich af te houden. Het was voor de ervaren Amsterdammer zijn achtste Formule Ford kampioenschap.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Klaas Norg

480_splunteren_kop_7670

Plannen voor 2013 bekend
Na de race van vanochtend nam de Formule Ford Club Holland van de gelegenheid gebruik om de plannen voor 2013 bekend te maken. De wereldwijde recessie zorgt voor inkrimpende startvelden in vele raceklassen en helaas is de Formule Ford daar geen uitzondering op. De kwaliteit van het racen is er echter zeker niet minder op. Niettemin gaat het Nederlands kampioenschap zoals we dat nu kennen op de schop.

Gert en Nelson Valkenburg lichten toe: “Vanaf 2013 gaan we racen in het nieuwe Noordzee kampioenschap. Dit is een samenwerkingsverband tussen het Engels, Belgisch, Deens, Fins en Nederlandse kampioenschap. Er zijn hartstikke veel Formule Ford Duratecs en Zetecs en de inschrijvingen komen al binnen. Nergens kan je voor zo’n aantrekkelijk budget formulewagens racen. Naast de Formule Ford Club Holland staat ook de BRDC (de Engelse equivalent, red.) achter dit project. Er gaat onder anderen gereden worden op circuits als Brands Hatch, Spa-Francorchamps en natuurlijk Zandvoort. We hebben de steun van Circuit Park Zandvoort en we zien het komende jaar met erg veel vertrouwen tegemoet. We werken er zoals altijd keihard aan en we geloven erin dat we hiermee een goed concept neerzetten voor jonge coureurs die echt goed willen leren racen."

De situatie in het kampioenschap
Over naar de actualiteit van de dag. Met de laatste race van het seizoen voor de boeg, is het Michel Florie die de leiding in het tussenklassement in handen heeft. Bart van Os wist vanmorgen enkele punten te sprokkelen en staat op acht punten achterstand. Hij moet dus winnen en hopen dat Florie vijfde of lager eindigt én niet de snelste raceronde neerzet. Een flinke missie, zeker vanaf zijn vierde startplaats. Op poleposition staat Max van Splunteren, voor Michel Florie en Bas Schouten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet