Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolen wint, Langeveld beperkt de schade


480_koprol_7535

In Bocht zeven komen Eva Harkema en Yaro Deckers met elkaar in aanraking, waarna de Clio van laatstgenoemde over zijn dak gaat. Gelukkig is de coureur ongedeerd. Met zoveel Clio’s op de baan is het ouderwets deurkrukkenracen.

480_schade_maat_7258

Marcel van de Maat, rijdend in het middenveld, heeft als gevolg daarvan een stuk bodywork dat aanloopt tegen zijn wiel en trekt daarmee een mistgordijn van rook op voor zijn achtervolgers.

480_dekker_7295

Racend rekenen of rekenend racen?
Aan kop is het racen en rekenen tegelijk. Sebastiaan Bleekemolen is natuurlijk uit op niks minder dan een zege en opent de aanval op leider Marcel Dekker. Niels Langeveld wil zijn puntenverlies op Bleekemolen beperken, maar heeft de hete adem van Ruud Steenmetz, Paul Harkema en Sandra van der Sloot in zijn nek.

480_langeveld_7250

Langeveld onder druk
In de vijfde ronde probeert Steenmetz het bij de behoudend, althans zo lijkt het, rijdende Langeveld. Op weg naar de S-bocht zet Steenmetz zijn wagen aan de buitenkant van de eerste om daarmee een voordeel te behalen bij het tweede deel van de bocht. Steenmetz is iets te enthousiast, maar voorkomt op verstandige, doch knappe, wijze een clash met de titelkandidaat. Paul Harkema neemt de aanval op Langeveld over. Na twee ronden krijgt Langeveld een beetje lucht als Harkema over het gras gaat bij het uitkomen van de Mastersbocht. Harkema gaat in een fraaie drift en weet zijn Clio met knap stuurmanswerk op de baan te houden. Steenmetz sluit direct aan om te pogen zijn vierde plaats te heroveren, hetgeen niet lukt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet