Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Steijn Schothorst schittert in race twee en wint

480_podium_0097

Steijn Schothorst heeft een enerverende tweede wedstrijd van de NEC Formule Renault 2.0 op zijn naam geschreven. Vanaf een achtste startplaats reed Schothorst een fraaie inhaalrace om met nog één ronde te gaan de leiding over te nemen van Shahaan Engineer en de winst te pakken. De van pole position vertrokken Indiër finishte als tweede terwijl Jake Dennis met een derde plaats, door het wegvallen van zijn belangrijkste concurrenten in het kampioenschap, de titel nu bijna niet meer kan ontgaan. Meindert van Buuren reed net als in race één naar een nette vierde plaats. De andere Nederlander Jeroen Slaghekke en Frank Suntjens zagen de finishvlag niet.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Klaas Norg, Co van der Gragt en Bart Buijs

480_hill_9924

De NEC Formule Renault 2.0 heeft op zaterdag ook al zijn tweede van drie tijdens de Trophy of the Dunes te verrijden wedstrijden af te werken. Op pole Shahaan Engineer, de Indiër die vanmorgen zo’n slechte start meemaakte, terwijl de winnaar van race één, Josh Hill nu vanaf plaats twee mag vertrekken. Op drie en vier titelconcurrenten Jake Dennis en Jordan King terwijl de derde rij wordt bezet door de Nederlanders Meindert van Buuren en Jeroen Slaghekke. De runner-up van race één zag zijn kwalificatie voor race twee de mist ingaan toen een concurrent een code rood veroorzaakte terwijl hij juist met een snelle ronde bezig was. Steijn Schothorst start vanaf plaats acht terwijl Frank Suntjens opnieuw vanaf plek twintig aan de race mag beginnen.

480_start_crash_4731

Bij de start is Hill het beste weg maar toch weet Engineer de leiding te behouden. In het middenveld gaat het echter meteen mis, haken een paar auto’s in elkaar en schuiven over de baan de vangrail in. Slachtoffers zijn Gabriel Casagrande, Dan De Zille, Sandy Stuvik en Jakub Smiechowski. Voor dit viertal is de race meteen over. Uiteraard komt de safetycar de baan in.

480_enigineer_op_kop_6478

Een goede start is er geweest voor Slaghekke en Schothorst waardoor de eerste doorkomst achter de safetycar luidt: Engineer, Hill, Dennis, Slaghekke, Van Buuren, Schothorst en dan pas King.

480_suntgens_crash_9946

Bij de herstart lijkt iedereen redelijk vroeg weg maar alles gaat goed tot de Gerlachbocht waar Suntjens de banden in verdwijnt. Aan kop Engineer gevolgd door Hill en Dennis terwijl Van Buuren Schothorst is gepasseerd. Bij de Tarzanbocht verremt Hill zich en wordt voorbij gereden door Dennis en Van Buuren en valt verder terug. Al snel blijkt er een groter probleem want de zoon van Damon Hill draait bij de volgende doorkomst de pits in. Een andere belangrijke rijder die problemen heeft is King, de nummer twee uit het kampioenschap, die opeens op plaats 18 ligt.

480_buuren_H0237

Engineer blijft leiden, gevolgd door Dennis en Van Buuren, terwijl Schothorst Slaghekke is gepasseerd. Schothorst is erg snel, heeft na twee ronden ook Van Buuren te pakken en klimt achter Engineer en Dennis op naar plaats drie.

480_slaghekke_6500

Op vier Van Buuren terwijl Slaghekke problemen heeft en terugvalt. Kevin Kieveros is door alle problemen van anderen aangeland op plaats vijf en Ignazio d’Agosto op zes. Schothorst is de snelste man op de baan, zit op de versnellingsbak van Dennis.en remt de Engelsman voor de Tarzanbocht aan de binnenkant keurig uit en klimt naar plaats twee.

480_steijn_actie_6588

Met nog vijf minuten op de klok leidt Engineer, met op 2,6 seconden Schothorst en daarachter Dennis, Van Buuren, Kieveros, d’Agosto terwijl ook Slaghekke nu tot de uitvallers behoort. Hoewel Schothorst inloopt, lijkt het moeilijk te worden om in de resterende minuten nog de koppositie over te nemen. Met nog iets meer dan één ronde te gaan sluit Schothorst aan bij Engineer en passeert de Indiër meteen om als leider de laatste ronde in te gaan. In deze laatste ronde maakt Schothorst geen fout en schrijft zo als achtste gestart de tweede wedstrijd op zijn naam. Engineer wordt tweede terwijl Dennis met zijn derde plaats, door het uitvallen van Hill en het slecht scoren van King (15de), goede zaken doet voor het kampioenschap. Van Buuren is met een keurige vierde plaats (zijn tweede van de dag) de tweede Nederlander aan de finish.

480_steijn_blij_6636

Uitslag race 2 NEC Formule Renault 2.0
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 22 september 2012
1. Steijn Schothorst 14 ronden in 26:02.892
2. Shahaan Engineer + 0.602
3. Jake Dennis + 2.716,
4. Meindert van Buuren Jr + 5.045,
5. Kevin Kieveros + 10.516
6. Ignazio d’Agosto + 16.450
7. Yu Kanamaru + 17.694
8. Dennis Wüsthoff + 21.051
9. Victor Bouveng + 22.572
10. Leopold Ringbom + 23.872

Uitgevallen
Jeroen Slaghekke
Frank Suntjens

Snelste ronde: Steijn Schothorst in 1:38.456

480_steijn_blij_6623
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet