Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Vandoorne wint, podium voor Manor MP Motorsport

Stoffel Vandoorne heeft op de Hungaroring tijdens de eerste race de overwinning gepakt. Vandoorne´s grootste concurrent in het kampioenschap, Daniil Kvyat crashte in de eerste ronde al uit de race. Naast de overwinning van Vandoorne, was er ook nog een Nederlands tintje op het podium aanwezig.  Manor MP Motorsport coureur Jordan King eindigde achter Vandoorne en Pakari op een keurige derde positie.

_t8q8946

Tekst & Foto's: Justin van Densen

Vandoorne, die van pole vertrok kende een goede start. Achter hem waren het Daniil Kvyat en Oliver Rowland die elkaar het leven erg zuur maakten. Kvyat reed direct in de openingsronde van de race al over de auto van Rowland heen en eindigde met een harde knal in de bandenstapels waardoor de safety car op de baan moest komen.

Na de korte safety sar periode was het wederom Vandoorne die goed weg kwam en gelijk een gat sloeg naar de achtervolgende groep met Pakari, King, De Vries en Riberas. Jordan King, uitkomend voor het Nederlands/Britse Manor MP Motorsport leek nog even aan te dringen bij de Finse Fortec rijder, maar nam toch genoegen met de laatste podium positie achter Pakari en Vandoorne.

_t8q8961

Nyck de Vries was met een vierde plek de beste Nederlander, Pieter Schothorst eindigde de race als negende. Broertje Steijn, ging het wat moeizamer af, hij finishte op een 20ste positie.

Uitslag race 1:

1. Stoffel Vandoorne 15 rondes in 27:26:270 minuten
2. Mikko Pakari +4.834
3. Jordan King +5.239
4. Nyck de Vries +5.754
5. Alex Riberas +6.222

9. Pieter Schothorst +14.884
20. Steijn Schothorst +31.793

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet