Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0:Jeroen Slaghekke rijdt naar eerste overwinning op Most

jeroen-blij

Jeroen Slaghekke (Van Amersfoort Racing) heeft de tweede race op het circuit van Most gewonnen. Na vier wissels voor de eerste plaats, liet Slaghekke zien dat hij de sterkste was en reed naar zijn eerste overwinning in de Formule Renault 2.0. Gabriel Casagrande werd tweede, Jordan King (Manor MP Motorsport) werd uiteindelijk beloond met de derde plaats.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties

Jake Dennis had op zaterdagmorgen de pole voor de tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op het circuit van Most verdiend. De tweede race startte iets voor tienen en het weer was aanmerkelijk beter dan dat van de afgelopen dagen. Bij de start kwam naast hem gestarte Josh Hill veel beter weg en hoewel Dennis de eerste bocht nog wist te houden, lukt het Hill toch als leider van de wedstrijd over de streep door te komen.

Jeroen Slaghekke had ondertussen een superstart gemaakt en zich van de zesde naar de derde plek gevochten. Achter hem sloten Jordan King (Manor MP Motorsport) en Gabriel Casagrande (Burdett Motorsport) aan. In de eerste helft van de wedstrijd waren het met name Hill, Dennis, Slaghekke en King die met vier man de kopgroep vormde en met elk een halve seconde voorsprong het gevecht gaande hielden. De wedstrijd kwam in de tweede helft echt op stoom toen Hill uitviel met een technisch defect en de leiding weer in handen kwam van Jake Dennis. Die verloor in de laatste bocht van de 12de ronde echter een onderdeel van zijn auto en zienderogen snelheid.

2sept12-062

Slaghekke zag toen zijn kans en greep direct de leiding in de wedstrijd. Ook Gabriel Casagrande, die op de Red Bull Ring al naar het podium reed, wist voorbij Dennis te steken en zo de tweede plek op te eisen. Slaghekke moest nog vier ronden volhouden en deed dat met verve, gevolgd door Casagrande en Dennis. Omdat laatstgenoemde na afloop van de race werd bestraft voor gevaarlijk weggedrag tegenover Jordan King, waarna Dennis zijn derde plek in een zevende zag veranderen en King een plek opschoof.

De laatste race van de Formule Renault 2.0 op het circuit van Most staat gepland voor zondagmiddag 2 september om 15.15.

Resultaat Race 2:

1. Jeroen Slaghekke in 25 minuten en 6.359 seconden, 2. Gabriel Casagrande +2.779, 3. Jordan King +8.804, 4. Kevin Kleveros + 9.071, 5. Leopold Ringbom + 10.713, 6. Mikko Pakari +11.219, 7. Jake Dennis + 17.127, 8. Viktor Colome + 20.406, 9. Shahaan Engineer + 22.621, 10. Alexey Chuklin + 24.686, 17. Frank Suntjens, 21. Steijn Schothorst, 28. Meindert van Buuren Jr.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet