Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Janne Ahonen behoudt pole op Tierp Arena

tf_ahonen_a

De tweede kwalificatiedag van de Scandinavian Internationals heeft opnieuw de nodige snelle tijden opgeleverd waardoor in diverse klassen de nummer één positie nog wijzigde. Bij de Top Fuelers behield Janne Ahonen met zijn tijd van vrijdag wel de pole position. In de Pro Modified klasse hebben zowel Marc Meihuizen als David Vegter zich voor de eliminaties geplaatst. Bij de motoren lukte dit in de Super Twin klasse Job Heezen in zijn laatste run ook, terwijl Martijn de Haas met een veertiende plaats op zondag aan de kant blijft.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Ondanks af en toe dreigende luchten is ook de tweede dag van de Scandinavian Internationals onder droge en veelal zelfs zonnige omstandigheden afgewerkt. Met volgepakte tribunes had de vijfde ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap over belangstelling niet te klagen.

tf_ahonen_p
Janne Ahonen

In de Top Fuel klasse deden zich nog de nodige verbeteringen voor, maar niemand kon de tijd van Janne Ahonen van vrijdag (4,04 seconden) verbeteren. Achter de vliegende Fin zijn de verschillen echter minimaal.

tf_poutiainen
Risto Poutiainen

Lijstaanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap, Risto Poutiainen, staat met een tijd van 4,093 seconden op twee terwijl Anita Mäkelä zich verbeterde tot 4,099 seconden en de derde plaats bezet. Ook de vierde plaats is met Antti Horto (4,124 seconden) voor een Fin. Regerend kampioen Urs Erbacher is op vijf de eerste niet-Fin. Chris Andrews kon door een kapotte supercharger zijn tijd van vrijdag niet verbeteren en valt met plaats negen buiten de eliminaties.

tmd_bugeja
Manty Bugeja

Wel een positiewisseling aan kop van de klasse Top Methanol Dragster waar de Maltees Manty Bugeja met zijn run van 5,33 seconden Dennis Habermann en de zich wat tijd betreft ook weer verbeterende Peter Schöfer passeerde en naar plaats één sprong.

tmfc_leanders
Ulf Leanders

In Top Methanol Funny Car verbeterde Ulf Leanders zich tot 5,604 seconden maar bleef daarmee achter Leif Andreasson (vrijdag 5,592 seconden) toch op twee. Een flinke sprong maakte Arvid Grodem, die met zijn tijd van 5,72 seconden een zich tot 5,82 seconden verbeterende Danny Bellio naar plaats vier verdrong.

ps_lindstrom
Thomas Lindström

Uiterst verrassend hield de pole position-tijd van Jimmy Alund in de Pro Stock klasse niet stand. In zijn laatste run verbeterde Thomas Lindström zijn tijd tot 6,666 seconden en verwees daarmee Alund naar twee. Alund heeft daarnaast nog het probleem dat hij gisteren zijn beste motor zodanig beschadigde dat deze niet meer inzetbaar is en het dus de rest van het weekend met een reservemotor moet doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet