Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Bruno Spengler bezorgt BMW winst als jubileumscadeau (lang)


start_achter
Start van de zesde race van het seizoen

Tussen de beide BMW-rijders in eindigde Edoardo Mortara als tweede en behaalde daarmee de vierde podiumplaats van het seizoen voor Audi, waar men na hard werk aan de voorwielophanging in de zomerpauze eindelijk de opgaande lijn lijkt te hebben gevonden. Ook Mike Rockenfeller, die na een slechtere tweede pitstop achter Jamie Green terugviel, als vijfde, Filipe Albuquerque, die bij de start vanaf de tweede rij de motor liet afslaan, maar toch nog achtste werd, en de als negende geklasseerde Timo Scheider reden voor Audi in de punten. Alleen bij Mattias Ekström liep het niet: de Zweed kwam na een matige kwalificatie niet verder dan de elfde plaats.

mortara_race
Edoardo Mortara was als tweede de beste Audi-coureur

Rahel Frey smaakmaker
Smaakmaker van de race was daarentegen Rahel Frey, die haar sterkste DTM-weekeinde tot nu toe beleefde. In een wedstrijd die verder nauwelijks enige spanning te bieden had, zette de frêle Zwitserse oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher rondenlang zwaar onder druk. “Hij heeft ook wel een paar foutjes gemaakt, maar een inhaalpoging was me dan toch te riskant. Niettemin was het een mooi duel, typisch voor de DTM”, zei Frey na afloop.

jamie_green
Jamie Green hield de eer voor Mercedes-Benz hoog

Voor Mercedes-Benz verliep het weekeinde op de Nürburgring niet zoals verwacht, al was in ieder geval het raceresultaat beter dan de posities na de kwalificaties deden vermoeden. Jamie Green was met zijn vierde plaats de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder, terwijl Gary Paffett met een goede inhaalrace van de twaalfde naar de zesde plaats reed. “Qua snelheid had ik zelfs vierde kunnen worden, maar na de pitstop zat ik vast achter Rockenfeller en kon ik niet meer naar voren”, aldus Paffett. Achter de Brit behaalde de Canadees Robert Wickens als zevende zijn beste DTM-resultaat tot nu toe. Daarachter eindigden de beide Audi-coureurs Filipe Albuquerque en Timo Scheider als achtste en negende, Augusto Farfus werd tiende.

wickens_actie
Wickens behaalde zijn beste DTM-resultaat

punt_voor_farfus
Augusto Farfus werd tiende en reed de op twee na snelste raceronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet