Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Florie wint ook race 3, weer mooie inhaalrace Van Os

480_champagne_florie_1265

Michel Florie heeft zijn tweede race van het DPPF-weekend gewonnen. Gisteren werd Florie geholpen door zijn teamgenoot Bas Schouten, ook vandaag hield die hem uit de wind. Schouten werd in de laatste ronde nog wel van de tweede plaats gestoten door Bart van Os, die wederom een mooie inhaalrace reed en van p14 naar p2 racete. Het verschil tussen Van Os en Schouten was op de meet 0.027 seconde.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Co van der Gragt en Erik van der Schaaff

Max van Splunteren is erg goed weg en stuurt zijn bolide meteen voor Michel Florie. "In de pocket", denkt hij, maar Florie remt zich buitenom naar de leiding. Hij slaat meteen een gat, want Van Splunteren moet in de verdediging om Bas Schouten achter zich te houden. Dat lukt één rondje, op het volgende rechte stuk pakt Schouten plek twee. Nu moet Van Splunteren Jan Paul van Dongen van zich afhouden, maar die moet vrij snel lossen.

480_os_splunteren_1193

Van Os in de aanval
Achter Van Dongen grijpt Bart van Os met een mooie late move in de Tarzanbocht de vijfde plek van Wouter Boerekamps. Van Os reed gisteren een mooie inhaalrace is nu ook weer goed bezig.


480_van_dongen_1141
Hij rijdt vervolgens naar Van Dongen toe en gaat nog in dat zelfde rondje weer in de aanval. Wederom komt hij van ver, dit keer in de S-bocht, en hij pakt p4. Nu heeft Van Os een gat van vier seconden dicht te rijden naar Van Splunteren.

480_florie_schouten_1172

Florie op de huid gezeten
Michel Florie is na drie ronden zijn gaatje weer helemaal kwijt; Bas Schouten zit hem na twee snelste rondes op de hielen. Hij kruipt in Flories slipstream, maar bij zijn teamgenoot gaat hij niet in de aanval. Dat betekent dat de nummer drie steeds dichterbij komt en die heet inmiddels Bart van Os. Hij is meer dan een seconde sneller dan de twee koplopers en ligt nog maar twee tellen achter. Met nog twee minuten op de klok meldt Van Os zich bij de leiders. Er zal dan nog één rondje komen, dus in die ronde moet het gebeuren.

480_vergote_dwars_1167

Rondje te weinig
In die laatste ronde zit Van Os net te ver achter Schouten om in de Tarzanbocht een aanval te plaatsen. In de rest van het rondje is alleen de S-bocht nog een optie en daar meldt Van Os zich buitenom.

480_inhalen_9481

480_inhaalactie_os_schouten_1214

Hij pakt de goede lijn en grijpt in de voorlaatste bocht de tweede plaats. Schouten kan echter nog slipstreamen op het rechte stuk en hij komt nog heel dicht bij Van Os. Schouten komt uiteindelijk 0,027 seconde te kort om de tweede plaats terug te eisen.

Florie hoefde zich door dit gevecht in de laatste ronde geen zorgen meer te maken, hij gaat met de grootste beker aan de haal. "Ik ben blij dat mijn teamgenoot zich heeft ingehouden en me niet aanviel. Hij is de beste teammaat die ik me kan wensen."

Buiten het podium eindigt Max van Splunteren als vierde, ver voor het strijdende duo Wouter Boerekamps en Jan Paul van Dongen.

480_podium_1253

Uitslag race 3 Formule Ford
1. Michel Florie, 10 ronden
2. Bart van Os, op 1.312
3. Bas Schouten, op 1.339
4. Max van Splunteren, op 4.689
5. Wouter Boerekamps, op 13.463
6. Jan Paul van Dongen, op 13.697
7. Frederik Vergote, op 1:10.971
8. Roel Mulder, op 1:14.821
9. Paul Sieljes, op 1:14.908
10. Reinier van der Veen, op 1:16.330
11. Eric Heudicourt, 1:37.770

Uitgevallen:
Jurgen Evers, op 2 ronden
Laurant Poncin
Patrick Rausch

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet