Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Marcel Dekker probleemloos naar de zege

480_dekker_blij_1086

Marcel Dekker heeft race 1 van de Clio Cup zonder problemen op zijn naam geschreven. Van racen was nauwelijks een kwartier sprake, het gros van de race leidde de safetycar het veld. Bij de herstart sloeg Marcel Dekker direct een groot gat en dat bouwde hij daarna alleen maar uit. Daarachter was het gevecht hevig, met name om p3. Nummer twee Melvin de Groot had weinig ruimte over, maar Sebastiaan Bleekemolen en Niels Langeveld streden tot de finish om de laatste podiumplaats, die uiteindelijk naar Bleekemolen ging.

480_startopstelling_0998

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

480_start_zij_1012

480_strijd_1047

Even kant is snel weg
Vanaf pole is Melvin de Groot goed weg, maar niet zo goed als Marcel Dekker. Die staat op p2 aan de binnenkant en grijpt al voor de Tarzanbocht de leiding. Daarachter pakt kampioenschapsleider Niels Langeveld eveneens vanuit de binnenkant een plaats, voor Sebastiaan Bleekemolen. Op de derde, vierde, vijfde en zesde startrij van hetzelfde laken een pak: nummer 6 Michael Bleekemolen pakt nummer 5 Ruud Steenmetz, nummer 8 Joey van Splunteren gaat nummer 7 Niels Kool voorbij, nummer 10 Ronald Morein pakt p9 van Edgar van der Ende en nummer 12 Marcel van de Maat gaat nummer 11 René Steenmetz voorbij.

480_dekker_op_kop_start_1017

De Tarzanbocht komt iedereen goed door, dat kan van het Scheivlak niet gezegd worden. Alex van Eijck, Yaro Deckers en Steven van der Ploeg staan met zijn drieën in de grindbak; Van der Ploeg is zelfs over de kop gegaan.
 

(Film met dank aan Robin Castien)

De drie moeten weggesleept worden en tot die tijd komt de safetycar op de baan. Voor Van der Ploeg moet de ziekenwagen erbij komen om hem naar de medische dienst te brengen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet