Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen onder gladde omstandigheden naar de Masterszege

480_bleekemolen_8278

De tweede race van de Dutch Renault Clio Cup is een prooi geworden voor Sebastiaan Bleekemolen. De ervaren coureur wist onder moeilijke omstandigheden zijn jongere concurrenten Marcel Dekker en Niels Langeveld van zich af te houden. De winnaar in de Olympia Cup werd Arthur Tjon, die tevens een knappe achtste plaats algemeen wist te behalen.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Michael Melis

480_start_CARP5908

De regen zorgde voor kopzorgen bij de teams en rijders. Zet het door, of klaart het op? Intense bestudering van de buienradar levert geen eenduidig antwoord op. Zo start Jeroen Bleekemolen op slicks, die daarmee de enige is van de mannen vooraan. Na alle voorvallen van gisteren, de definitieve uitslag van de race van gisteren is op moment van starten nog ongewis, zit iedereen er met gezonde spanning klaar voor.

480_dekker_8286

Bij de start lijkt de keuze van Jeroen Bleekemolen om op regenbanden weg te gaan een verkeerde. Hij komt initieel nog wel goed van zijn plek, maar direct daarna komen de concurrenten er al omheen. Marcel Dekker pakt de leiding, voor Niels Langeveld en Sebastiaan Bleekemolen.

480_drietal_kop_8993

Wanneer het direct in de openingsfase al harder begint te regenen, blijkt de keuze van Jeroen Bleekemolen definitief de verkeerde te zijn. Niettemin is de strijd om de kop om te smullen. Sebastiaan Bleekemolen, liggende op plaats twee, zet in de Gerlachbocht een aanval in op leider Marcel Dekker. Zij en zij gaan ze door de Slotemakersbocht en daar kijkt Niels Langeveld zelfs ook nog voor een gaatje naar de kop. Pas bij het uitkomen van het Scheivlak heeft Bleekemolen de strijd in zijn voordeel beslist.

480_achter_start_8282

Wanneer de regenintensiteit toeneemt blijken de nodige rijders erg veel moeite met de lastige omstandigheden te hebben. Eén van de slachtoffers is Marcel van de Maat die door de gladheid rechtdoor schiet in de Audi-S bocht. De wedstrijdleiding besluit op dat moment de safetycar in te zetten. Of dit een voorzorgsmaatregel is naar aanleiding van de calamiteiten van gisteren is niet geheel duidelijk. De safetycar blijft stilstaan bij het uitkomen van de pitstraat om de leider op te vanger, hetgeen tot verwarring leidt bij enkele deelnemers. Edgar van der Ende gaat nagenoeg stilstaan voor de Tarzanbocht en dat zorgt kortstondig voor een gevaarlijke situatie. De top vijf bestaat op dat moment uit Sebastiaan Bleekemolen, Marcel Dekker, Niels Langeveld, Ronald Morien en Liroy Stuart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet