Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Poldermodel werkt niet bij Clio's

480_crash_6620

Om van een absolute chaos te spreken is zelfs nog een understatement bij de eerste race van de Dutch Renault Clio Cup. Onder abominabele omstandigheden ging de race met Jeroen Bleekemolen op pole position van start om na de zesde doorkomst te worden beëindigd met code rood na een crash in de S-Bocht waarbij Jan Muys hard op een rescue auto klapte. Hoewel de regels ontrent een herstart toch redelijk duidelijk zijn, waren enkele rijders het niet eens met de door de wedstrijdleiding vastgestelde opstelling voor de herstart en weigerden hun plaats in te nemen waarop de wedstrijdleiding besloot de race verder te annuleren.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Michael Melis

480_start_7821

Door de enorme regenval op Circuit Park Zandvoort gaat de Dutch Renault Clio Cup met een vertraging van dik twee uur van start. Hoewel het een stuk minder hard regent dan de afgelopen uren is het bepaald nog niet droog in Zandvoort en staat bij voorbaat al vast dat het voor de 28 rijders een uiterst moeilijke race wordt. De wedstrijdleiding heeft gezien de slechte baancondities dan ook besloten de start achter de safetycar te laten plaatsvinden.

480_bleek_langeveld_6580

Met Jeroen Bleekemolen op pole, gevolgd door de leider in de tussenstand van het kampioenschap Niels Langeveld en op drie en vier Marcel Dekker en Sebastiaan Bleekemolen een zeer aan elkaar gewaagde topvier op de eerste twee rijen van de startopstelling. Ruud Steenmetz, de nummer vijf uit de kwalificatie heeft vanwege een voorval tijdens de Paasraces vijf plaatsen straf gekregen, net als overigens Paul Harkema (was zevende) en Robert van den Berg. Daarmee Liroy Stuart op vijf, gevolgd door Ronald Morien, Melvin de Groot, Rene Steenmetz terwijl de teruggezette Ruud Steenmetz de toptien volmaakt.

480_maat_regen_CARP5142

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet