Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Wedstrijd gestaakt nog voor hij begonnen is

480_regen_vanos_6452

Vlak voor aanvang van de eerste race van de RTL GP Masters of Formula 3 besloten de weergoden zich ermee te bemoeien. Een kwartier voor de Formule Ford-race van start ging begon een heftige bui, die naar mate de race naderde alleen maar erger werd. De Formule Ford-helden reden gewoon naar de start en begonnen hun race vanachter de safetycar.

480_vanos_7715

Toen deze na één ronde naar binnen ging was Bart van Os attent. Hij passeerde Eric Lichtenstein en Jake Cook en ging als eerste de Tarzanbocht in. Dat het echter geen doen was om met deze slagregen de auto op de baan te houden bleek al in de Gerlachbocht, waar Van Os gewoon van de baan gleed. Toen even later ook Falco Wauer gewoon van de baan gleed greep de wedstrijdleiding in en staakte de race.

480_regen_safetycar_6480

Gezien het ook nog is begonnen te onweren en bliksemen heeft de organisatie het evenement tot nader order gestaakt. In elk geval het komende uur zal er niet geracet worden, alle marshalls zijn uit de baanposten opgehaald en afhankelijk van de weersomstandigheden zal het evenement later op de dag hervat worden.

480_regen_6486

Meer nieuws volgt zodra bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet