Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot wint na slimme bandenkeuze

480_melvin_duim_4808

De tweede Dutch Clio Cup-race is een strategische strijd geworden. Door het vele water dat al gevallen is op circuit Zolder en het feit dat het nog steeds spetterde tijdens de pregrid stonden de 24 Clio-coureurs voor de moeilijke keuze; Slicks of regenbanden. Vrijwel iedereen ging op zeker en schroefde het regenrubber onder de Clio. De vijf rijders van Team Bleekemolen kozen echter voor slicks en dat leek in de beginfase van de race de verkeerde keuze, maar leverde hen uiteindelijk de zege op in zowel het algemeen als Olympisch klassement. Melvin de Groot kwam als allereerste over de finish, Niels Langeveld werd tweede en Niels Kool derde en daarmee eerste Olympiër.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt


480_langeveld_4657

Niels Langeveld had vanaf pole een prima start en ging met enige voorsprong de 1e linkse bocht in. Marcel Dekker volgde, Robert van den Berg lag derde en Stephan Polderman vierde. Melvin de Groot was als vierde van start gegaan, maar kwam na de eerste ronde als negende door en leek met zijn slicks de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Ook Michael Bleekemolen zag zijn tiende startpositie na een ‘momentje’ omgezet worden in een plek in de achterhoede.

480_langeveld_4793

splunteren_4702
Joey van Splunteren tikt een bocht verder Marcel Duits hard van de baan. Een terechte diskwalificatie volgt voor beide races voor deze onbesuisde actie.

Safetycar
Enige schrik is er als Marcel Duits er bij het uitkomen van de Terlaemenbocht hard vanaf is gegaan. Zijn Clio is flink beschadigd en na enige aarzeling komt de safetycar in de baan. Wanneer de baan weer wordt vrijgegeven in de 6e ronde behoudt Langeveld de leiding, Dekker volgt en Robert van den Berg rijdt nog steeds op podiumcours.

480_de_groot_achter_4696

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet