Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Hill en King opnieuw een-tweetje

trienitz_nec_osl_075

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup werd ook de tweede overwinning van Josh Hill. Nadat Jake Dennis ver terug viel bij de start, was het de zoon van ex-wereldkampioen Formule 1 Damon Hill die het voortouw pakte. King bleef dichtbij, terwijl Alessio Picariello een sterke prestatie neerzette en derde werd.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Alexander Trienitz


Ditmaal droog asfalt voor de zevende race in het kampioenschap. Na hevige regen vanmorgen, was het asfalt inmiddels opgedroogd en verzamelden de 28 formule wagens zich op de startgrid. Diegene die dit weekend van pole vertrekken, lijken te tekenen voor een slechte start. Ook Jake Dennis viel na de lichten terug, waarna Hill (Fortec Motorsport) en King (MP Manor Motorsport) er samen vandoor gingen.

trienitz_nec_osl_077

Alessio Picariello vormde de verrassing van de zaterdag. Na eerder al goed gepresteerd te hebben in de eerste race, wist hij Jake Dennis van Fortec Motorsport en Kevin Kleveros achter zich te houden. Het gevecht voor de derde plaats zou de hele wedstrijd duren, slechts in de laatste ronde was het verschil tussen de drie auto’s meer dan een seconde.

De beste Nederlander werd Jeroen Slaghekke met Van Amersfoort Racing, die met een zesde plaats weer belangrijke punten binnen sleepte voor zijn kampioenschap. Na zijn sterke vierde plek in de eerste race eindigde Steijn Schothorst deze race puntloos op een 21ste plaats, terwijl Meindert van Buuren in de tweede helft van de wedstrijd uitviel. Frank Suntjens en het Belgische Speedlover team werden 22ste.

De derde en laatste race op het circuit van Oschersleben staat voor zondagmorgen om 9.25 op het programma. De race zal via livetiming te volgen zijn (www.raceresults.at)

trienitz_nec_osl_074

Uitslag race 2 (race 7 voor het NEC):
1. Josh Hill in 25 minuten en 5.810 seconden, 2. Jordan King +2.732, 3. Alessio Picariello + 11.210, 4. Jake Dennis + 11.791, 5. Kevin Kleveros + 12.422, 6. Jeroen Slaghekke + 13.940, 7. Sandy Stuvik +14.941, 8. Shahaan Engineer + 15.197, 9. Leopold Ringbom + 19.866, 10. Jakub Smiechowski + 24.765, 21. Steijn Schothorst + 48.283, 22. Frank Suntjens, Uitgevallen: Meindert van Buuren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet