Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint derde race op Spa-Francorchamps

Michel Florie is en zijn team Provily Racing zijn er na zijn uitschakeling in race 2 door Ryan Cullen toch in geslaagd om zijn Mygale op tijd voor de laatste race op Spa in orde te maken. De enorme inzet werd beloond met een zege in de Duratec klasse, voor Bart van Os en Max van Splunteren.

Ryan Cullen, die in beide vorige races onze landgenoten Jos Kiekens en Michel Florie elimineerde, mocht in zijn geleende Ecoboost wel van start gaan, maar kreeg van de wedstrijdleiding wel een straf van 10 seconden. Deze race kwam hij wel over de finish, als vierde overall. Door zijn straf viel hij echter terug naar de 8e plek en nam, alsof het zo moet zijn, Michel Florie zijn vierde plek overall van hem over. Die vierde plek was goed voor de zege in het Dutch Formula Ford Championship.

Florie droeg zijn zege op aan zijn gewonde teamgenoot: “Het is ongelofelijk, maar mijn team heeft de auto na de crash van vanochtend volledig herbouwd. Ik heb gereden met een drie maanden oude band aan de linkerzijde omdat de originele band kapot was door de crash. Het resultaat was verbazingwekkend, ik zou willen dat mijn auto altijd zo goed was! Het team heeft me geweldig geholpen en ik draag deze zege op aan Jos. We leven allemaal erg met hem mee!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet