Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os wint race twee, wederom code rood na crash Michel Florie

480_florie_0061

Gisteren werd de eerste Formule Ford-race na drie ronden gestaakt vanwege het nare incident waarbij Jos Kiekens zijn been brak. Ryan Cullen, de veroorzaker van het ongeval omdat hij spinde en vervolgens achterwaarts de baan weer oprolde, speelde vandaag opnieuw een negatieve hoofdrol in de tweede race. De Britse Ecoboost-coureur ramde Michel Florie vlak voor Eau Rouge bruusk van de baan en veroorzaakte wederom een code rood. Het is te hopen dat de organisatie dit keer optreedt en deze man een startverbod oplegt.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Archief Autosport.nl

Terwijl de Formula Ford Ecoboost haar eigen klassement rijdt, streden Bart van Os, Michel Florie en Max van Splunteren om de zege voor het Dutch Formula Ford Championship. Van Os en Florie wisselden aan de lopende band van positie, Van Splunteren kon goed volgen maar kon net de strijd met de twee koplopers niet aanbinden. Het gevecht tussen Van Os en Florie was er één om in te lijsten, totdat Cullen roet in het eten gooide.

Paul van Splunteren, teammanager van het GT3.nl Junior team vertelt: “Cullen heeft na het ongeval gisteren een andere Ecoboost gehuurd en is daarmee aan de start verschenen. Die auto’s zijn krachtiger en sneller dan de Duratecs waarin wij rijden, dus op een gegeven moment kwam Cullen bij de leiders in onze klasse aan. Met een krankzinnige actie probeerde hij Michel Florie vlak voor Eau Rouge te passeren, maar raakte hem vol op de zijkant. Het was weer een lelijk ongeval, waardoor de wedstrijdleiding besloot tot code rood en zo eindigde deze race weer voortijdig. Dat betekende dat de stand van de vorige ronde de uitslag van de race werd en is Bart van Os winnaar in onze klasse, Michel Florie tweede en Max van Splunteren derde. De auto van Michel is weliswaar flink beschadigd, maar zal waarschijnlijk toch op tijd klaar zijn voor de derde Formule Ford-race die start om 15.00 uur.”

Een uitgebreider verslag van de Dutch Formula Ford-races op Spa-Francorchamps volgt later.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet