Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Jos Kiekens breekt been na flinke crash op Spa

480_formford_kwal_jos_actie

Jos Kiekens heeft op het circuit van Spa-Francorchamps een lelijke crash meegemaakt. De Dutch Formula Ford-coureurs rijden op het Ardennen circuit samen met de snellere Formule Ford Ecoboost. Eén van deze deelnemers spinde en vergat op de rem te trappen. Zijn wagen rolde na de spin achterwaarts, waar Kiekens met een vaart van ongeveer 180 km/u aan kwam. De jonge Provily-racer was op dat moment zelf in gevecht om een positie en wilde links langs de gespinde Ecoboost sturen. Hij zag te laat dat de auto nog rolde en raakte de wagen op volle snelheid, met een flinke crash als gevolg.

De officials waren snel ter plaatse en konden Kiekens uit de auto halen, waarna een botbreuk van zijn been werd vermoed. Kiekens is vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis in Luik vervoerd, waar foto’s zijn gemaakt die het vermoeden van een beenbreuk bevestigden. Over enkele uren zal Kiekens geopereerd worden, zijn vader Richard is bij Jos om hem bij te staan.

Teammanager Gerben Provily is geschokt door het incident: “We zijn ontzettend geschrokken, maar blij dat de officials zo goed hebben geholpen. Zij hebben meteen alles gedaan dat nodig is en er voor gezorgd dat Jos zo goed als mogelijk was uit de auto kon komen. Zodra er meer nieuws is over Jos zullen wij dat melden, alle focus is nu eerst op de operatie die zo meteen begint.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet