Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Vandoorne wint knotsgekke tweede race, Steijn Schothorst knap zesde

Stoffel Vandoorne heeft ook de tweede Eurocup Formule Renault 2.0 race op de Nürburgring op zijn naam geschreven. Na hevige regenval tijdens de Formule Renault 3.5 race, werd het net voor de Formule Renault 2.0 wedstrijd droog. Een lastige situatie voor de teams en rijders: zij moest kiezen tussen slicks of regenbanden.

7326685088_7de55f6d5f

Op de startgrid bleek dat de helft van de rijders terug naar slicks gewisseld waren, waaronder poleman Stoffel Vandoorne. Zijn grootste concurrent Kvyat opteerde echter voor regenbanden. Na de start leken de rijders op regenbanden in het voordeel te zijn. Vandoorne verloor terrein en kwam de eerste ronde als vierde door. Pakari profiteerde en greep verrassend de leiding in de race.

In de tweede ronde kwamen Rowland en Riberas met elkaar in aanraking, waarna de safety car werd ingezet. Bij de herstart bleek dat de baan dusdanig was opgedroogd dat de rijders op slicks in het voordeel waren. Al snel vielen ondermeer Kvyat en Pakari ver terug in het veld, waarna Vandoorne de leiding weer overnam.

Opvallend was ook de race van Manor MP Motorsport rijders Jordan King en rookie Steijn Schothorst. Vanuit het middenveld wisten beide rijders zich de top 10 in te rijden en vochten volop mee voor een top vijf klassering.

Stoffel Vandoorne kende een solide slotfase van de race en kwam uiteindelijk na 12 ronden met een voorsprong van 10 seconden als winnaar over de finish. McKee en Gasly namen naast de Belg plaats op het podium. Jordan King werd vijfde en Steijn Schothorst verraste vriend en vijand door als zesde te finishen. Pieter Schothorst werd twaalfde, terwijl Nyck de Vries en Meindert van Buuren uitvielen.

De volgende Eurocup FR2.0 wordt over twee weken verreden tijdens het World Series by Renault evenement op de Moscow Raceway.

Race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Nürburgring – zondag 1 juli 2012

1. Stoffel Vandoorne, 12 ronden in 28:22.382
2. Melville McKee, op 10.786
3. Pierre Gasly, op 12.371
4. Paul-Loup Chatin, op 15.957
5. Jordan King, op 16.185
6. Steijn Schothorst, op 17.050
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet