Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Vandoorne wint eerste race op Nurburgring

Stoffel Vandoorne heeft de eerste Eurocup FR2.0 race op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De rappe Belg claimde eerder vandaag de pole position en verzilverde deze door de wedstrijd van start tot finish te leiden. De overige podiumplaatsen gingen naar Norman Nato en Paul-Loup Chatin.

eurocup20formula20renault202_020-20nurburgring2010

Na de spectaculaire races eerder dit seizoen in Motorland Aragon en Spa Francorchamps, was de eerste manche op de Nürburgring een wat matte vertoning. Vooraan het veld waren er geen positiewisselingen en amper gevechten gaande. Ook verderop in het middenveld gebeurde er, op een paar kleine incidenten na, weinig noemenswaardig. Meest opvallend was het gevecht om de vijfde positie tussen Tunjo, Kvyat en Silva. Na diverse inhaalacties ging Kvyat uiteindelijk met de vijfde plek aan de haal. Tunjo deed nog een alles of niets poging, maar raakte Silva. Laatstgenoemde viel hierdoor in de laatste ronde terug naar de zestiende plek, terwijl de wedstrijdleider Tunjo bestrafte met een penalty van 25 seconden.

Van de Nederlanders deed Nyck de Vries de beste job. Na een prima vierde kwalificatietijd bracht hij zijn auto ook op deze positie over de finish. Steijn Schothorst van Meindert van Buuren kwamen als 18e en 20e over de finish, terwijl Pieter Schothorst in de eerste ronde werd geëlimineerd door een concurrent.

Race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Nürburgring – Zaterdag 30 juni

1. Stoffel Vandoorne, 14 ronden in 27:48.353
2. Norman Nato, op 1.174
3. Paul-Loup Chatin, op 3.826
4. Nyck de Vries, op 4.309
5. Daniil Kvyat, op 11.091
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet