Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Nederlanders pakken hoofdrol op Brands Hatch

ff-podium_bh_race1

Bart van Os heeft zijn vader Henri voor zijn 50e verjaardag het voor een coureur mooiste cadeau gegeven. Met een prachtige zege op het voor hem nog onbekende circuit van Brands Hatch kon de familie Van Os ’s avonds een dubbel feest vieren. Ook Max van Splunteren met een tweede en Jos Kiekens met een derde positie maakten indruk op de Britten, die moesten toezien hoe ‘hun race’ volledig door de Nederlanders werd gedomineerd.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Paul van Splunteren

De Formule Ford-races op het befaamde circuit van Brands Hatch staan op het programma van het Dutch Formula Ford Championship en hoewel er slechts vier Nederlanders aan de start staan, tellen de races op Brands Hatch wel mee voor het kampioenschap. "Er staan in totaal 13 Duratecs aan de start en die staan ook ingeschreven voor het Dutch Formula Ford Championship"", verklaart Menno Weeda van Circuit Park Zandvoort deze situatie.

Zoals de Nederlandse Formule Ford-coureurs de laatste jaren steeds laten zien is de kwantiteit weliswaar een probleem, met de kwaliteit zit het echter meer dan goed. Zo ook op Brands Hatch, waar 3 Nederlanders de rest van het Britse veld zoek reden en alleen Michel Florie helaas niet kon finishen.

Voor de race op zondag wordt regen voorspeld, hopelijk kunnen de Nederlanders dan weer voor een verrassing zorgen.

Maandag volgt een uitgebreider verslag over de Nederlandse Formule Ford-rijders.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet