Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os domineert race drie, harde crash Snoeks

480_podium_7801

De derde en laatste Formule Ford race van het weekend is gewonnen door Bart van Os. Het is de tweede zege van de dag van de Geva-coureur die zich daarmee aan de leiding brengt van het kampioenschap. Michel Florie vecht zich naar plaats twee, gevolgd door Max van Splunteren. De race wordt aan het einde opgeschrikt door een harde crash van Sven Snoeks in het Scheivlak. De onfortuinlijke coureur is naar het ziekenhuis voor een medische check, maar de eerste berichten zijn dat hij geen blessures heeft opgelopen aan rug of nek.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

Een lichte mist en een frisse wind komt vanaf de zee en houdt het circuit van Zandvoort in haar greep tijdens de derde race voor het Dutch Formula Ford kampioenschap bij de 2012 editie van de Pinksterraces. Andere omstandigheden dan tijdens de trainingen en eerste race van dit weekend, hetgeen afstellingsperikelen tot gevolg heeft bij de teams en rijders.

Henk Vuik en Jan Paul van Dongen aan de start
Vorig weekend werd Jan Paul van Dongen lastminute opgetrommeld om deel te nemen aan de race. Ditmaal kwam hij beter beslagen ten ijs. De Zandvoorter had alle trainingen gereden en een set nieuwe banden aangeschaft. Henk Vuik had zijn auto voor de zekerheid meegenomen, maar stond initieel ingeschreven als deelnemer in de Burando Production Open. Henk: “Mijn auto voor de BPO klasse ging terminaal kapot aan het begin van het weekend, waardoor ik deze Pinksterraces als deelnemer verder ben gegaan in de Formule Ford.” Beide heren blijven Formule Ford liefhebbers in hart en nieren. Jan Paul: “Je ziet gelijk weer de mooie gevechten dit weekend, dat zie je niet in veel andere klasses. En dit weekend kan ik ook redelijk meekomen en dat maakt het natuurlijk super leuk!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet