Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Persbericht: Sebastiaan Bleekemolen ziet Monaco-droom in eerste ronde uiteenspatten

270512_s_bleekemolen_monaco

Met een tweede kwalificatiepositie had Sebastiaan Bleekemolen voor zichzelf in de straten van Monaco de perfecte uitgangspositie gecreëerd voor een topresultaat in de belangrijkste wedstrijd van de Porsche Mobil1 Supercup. De snelheid van de Team Bleekemolen-coureur werd echter niet beloond, want in de eerste ronde maakte een touché met de vangrail een voortijdig einde aan zijn droom om de wedstrijd in de straten van het vorstendom op het podium te beëindigen. Sebastiaan Bleekemolen stak echter de hand in eigen boezem. “Stom, gewoon mijn eigen fout. De banden waren nog niet optimaal en ik ging net iets te hard. Maar ja, als je op de limiet rijdt, ligt een foutje altijd op de loer”, aldus een teleurgestelde Sebastiaan Bleekemolen. Met een vijfde plaats was zijn broer Jeroen Bleekemolen de hoogst geklasseerde Nederlander in Monaco, terwijl de Team Bleekemolen-teamgenoten Alessandro Zampedri en Jeroen Mul na een keurige wedstrijd op de plaatsen tien en elf de finish passeerden.

De wedstrijd in de nauwe straten van Monaco vormt traditioneel het hoogtepunt van het seizoen voor de Porsche Mobil1 Supercup, ’s wereld meest vooraanstaande en meest competitieve merkencup. Racen op enkele centimeters van de direct aan de baan grenzende vangrail vergt het uiterste van de concentratie en stuurmanskunsten van de coureurs. Omstandigheden waarin Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen zich uitstekend thuis voelen. Sebastiaan Bleekemolen rijdt het hele seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup voor Team Bleekemolen en heeft daar als teamgenoten Jeroen Mul en de ervaren Italiaan Alessandro Zampedri. Zijn broer Jeroen was als tweevoudig kampioen en tweevoudig winnaar van de prestigieuze wedstrijd in Monaco voor één keer terug in een auto van het Oostenrijkse Lechner Racing.

Na in de vrije training al een derde tijd op de klokken te hebben gezet, deed Sebastiaan Bleekemolen het in de officiële kwalificatie nog een stapje beter en eiste achter polesitter Sean Edwards een spectaculaire tweede startpositie voor zich op. Omdat inhalen in de nauwe straten van het vorstendom nagenoeg onmogelijk is, een prachtig uitzicht op een mooi resultaat. “Met zoveel verkeer op de baan was het lastig om een vrije ronde te krijgen, zeker omdat Monaco zo onoverzichtelijk is en je dus ook niet kunt zien of je ruimte voor je hebt. Rechte stukken om even snel te passeren zijn er niet en inhalen in een bocht is er al helemaal niet bij. Maar op mijn tweede set banden had ik in de tweede ronde, precies op het moment dat de grip van de banden optimaal was, geen verkeer en kon dus maximaal profiteren. Een tweede plaats is helemaal fantastisch. Dat is alvast binnen. Het kan een mooie race worden”, aldus Sebastiaan Bleekemolen na de zo succesvol verlopen kwalificatie.

270512_s_bleekemolen_monaco_s

Helaas vielen alle plannen en dromen in de eerste ronde van de wedstrijd meteen in duigen. “Stom, eigen fout en ik heb me tegenover het team al verontschuldigd. Ik ging bij Tabac iets te ver naar buiten waardoor de achterkant de vangrail raakte. Eerst dacht ik nog dat de auto geen schade had opgelopen, maar bij de volgende bocht bleek de band lek te zijn en spinde ik. Omdat in de eerste ronde de banden nog niet optimaal zijn, doe je altijd een beetje voorzichtig. Na een paar bochten voelde de auto al zo goed aan, dat ik een tandje bijzette. Helaas bleek dat nog niet te kunnen. Het lijkt wel of er een vloek op mijn Monaco-races rust. De snelheid is er maar er gaat steeds iets mis waardoor het resultaat dan uitblijft”, aldus de teleurgestelde Team Bleekemolen-coureur.

De eveneens voor Team Bleekemolen uitkomende Jeroen Mul en de Italiaan Alessandro Zampedri zetten tijdens de kwalificatie, in het uit maar liefst 28 auto’s bestaande veld, de zestiende respectievelijk veertiende tijd op de klokken. Het Team Bleekemolen-duo reed een solide en uitgekiende race en bleef voortdurend bij elkaar in de buurt. Zampedri legde uiteindelijk beslag op plaats tien, terwijl Mul zich bij zijn eerste optreden in de straten van het vorstendom wist op te werken naar plaats elf.

Jeroen Bleekemolen, in de vrije training nog goed voor een tweede tijd, moest zich in de kwalificatie tevreden stellen met plaats negen en stond daarmee in de wedstrijd voor een bijna onmogelijke opgave. “In de kwalificatie zat ik dicht achter Sebastiaan, maar waar hij net een vrije ronde had, stuitte ik op het beslissende moment op een langzame deelnemer. Vanaf plek negen ben je kansloos voor het podium”, klonk het dan ook teleurgesteld. Desondanks wist Jeroen Bleekemolen zich in de wedstrijd nog aardig richting de topdrie te werken. Door een geslaagde inhaalpoging en fouten van andere deelnemers wist Jeroen Bleekemolen op te klimmen naar plaats vijf. “Dit was het maximaal haalbare. Ik had een goede start en kon meteen een plaatsje winnen. Ik zat echter achter een teamgenoot die volop voor het kampioenschap gaat, dus daar wilde ik geen risico mee nemen. De auto was goed en het tempo was er zeker, maar vanaf een negende startplaats zit er gewoon niet meer in.”

De volgende wedstrijd in de Porsche Mobil1 Supercup wordt verreden op 24 juni. Met het Spaanse circuit van Valencia staat dan opnieuw een stratenomloop op het programma. “Hier in Monaco is wel gebleken dat de snelheid goed is. Daarnaast hebben we nog een verbeterpuntje gevonden. Het circuit van Valencia ligt me wel, dus ik kijk er erg naar uit”, aldus Sebastiaan Bleekemolen tot besluit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet