Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen op roemruchte Nürburgring-Nordschleife

pb_j.bleekemolen_clio_nordschleife

Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen hebben met een schitterende één-twee zege de derde wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup volledig naar hun hand gezet. Op de roemruchte Nürburgring-Nordschleife eisten de twee broers in de kwalificatie al de eerste twee posities voor zich op en waren ook in de race op dit meest uitdagende circuit ter wereld ongrijpbaar voor de concurrentie. De wedstrijd in de Duitse Eifel, algemeen gezien als het hoogtepunt van het Dutch Renault Clio Cup seizoen, leverde daarmee voor Team Bleekemolen een ongekend mooi podium op. “Dit circuit is puur genieten en met niets te vergelijken. Als je dan ook nog de dubbel pakt, is dat natuurlijk helemaal super”, blikte Sebastiaan Bleekemolen terug op het schitterende resultaat.

Tekst en foto's: PR

De derde wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup werd dit weekend verreden in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring, met ruim 200.000 toeschouwers het grootste autosportspektakel van Duitsland. De rijders uit Nederlands meest prestigieuze en competitieve merkencup kregen daarbij de ultieme uitdaging voorgeschoteld, een race op de roemruchte Nürburgring-Nordschleife, met 25 kilometer lengte en ontelbare bochten ’s werelds meest gevreesde omloop. Het onoverzichtelijke en nauwelijks uit het hoofd te leren circuit in de Eifel heeft niet voor niets de bijnaam ‘de groene hel’.

In de trainingen lieten Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen al zien zich op dit echte ‘rijderscircuit’ uitstekend thuis te voelen. Zowel in de vrije training als in de kwalificatie eiste Jeroen, die dit weekend zijn vader Michael verving in de HSU Payroll Services Team Bleekemolen Clio, de snelste tijd voor zich op, terwijl Sebastiaan beide keren de nummer twee positie bezette. “De kwalificatie werd op een opdrogende baan verreden. Ik ging ervan uit dat de regenbanden snel minder zouden worden en wilde dus meteen een goede tijd op de klokken zetten. De banden hielden het echter veel langer vol waardoor het steeds harder ging. Jeroen had wat dat betreft de juiste tactiek. Hij wachtte tot het laatste moment en wist me daardoor in de slotronde van de pole position te verdringen. De halfnatte baan maakt het hier nog moeilijker maar ik heb me weer uitstekend vermaakt. Dit circuit is echt genieten en met niets te vergelijken”, aldus Sebastiaan Bleekemolen na de kwalificatie.

pb_s.bleekemolen_clio_nordschleife

De wedstrijd leverde vervolgens voor de twee Team Bleekemolen-rijders met een schitterende één-twee zege de maximale score op. Na vier ronden van iets meer dan 25 kilometer bedroeg het verschil tussen Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen niet meer dan acht seconden, waardoor de twee broers als nummer één en twee naast elkaar op het podium mochten plaatsnemen. “Ik heb genoten. Na een goede start kwam ik in een groepje met wat auto’s uit de Duitse Clio Cup terecht. Dat ging er best heftig aan toe want ik geloof dat er wel een paar spiegels zijn gesneuveld. Vooral in de eerste bocht remden diverse rijders te laat waardoor we wat tijd verloren. Uiteindelijk gingen we als één lange trein z’n acht seconden achter Jeroen over de finish. Wat een geweldige race en absoluut het hoogtepunt in de Clio Cup om hier te kunnen rijden”, aldus een nog nagenietende Sebastiaan Bleekemolen, die met zijn runner-up positie als tweede in de tussenstand van het kampioenschap wat terrein goedmaakte op de leider.

Ondanks zijn fraaie zege had Jeroen Bleekemolen het niet gemakkelijk gehad. “Ik heb er flink voor moeten werken. Op de één of andere manier verloor de auto op top iets vermogen waardoor ik de in de bochten opgebouwde voorsprong op het rechte stuk weer kwijtraakte. Gelukkig viel de rijder uit de Duitse Clio Cup die achter me zat, me niet aan waardoor we samen konden wegrijden. Het was leuk om weer een keer in de Clio’s mee te doen en natuurlijk super om samen met Sebastiaan een één-twee zege te behalen.”

Namens Team Bleekemolen kwamen op de Nürburgring ook Melvin de Groot en Dennis de Borst in actie. De Groot wist in de kwalificatie een uitstekende achtste positie te behalen, maar moest in de race twee plaatsjes prijsgeven waardoor de man uit Amsterdam als tiende de finish passeerde. De Borst trainde in de Olympia Cup naar de achtste positie en wist in de race juist twee plaatsen te winnen, waardoor de Team Bleekemolen-rijder in deze klasse voor minder ervaren coureurs als zesde werd afgevlagd.

Aanstaand weekend komen Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen opnieuw samen in een race in actie. In het omlijstende programma van de Grand Prix van Monaco staat dan de derde wedstrijd in de Porsche Supercup op het programma. Sebastiaan is het gehele seizoen actief in deze meest prestigieuze merkencup ter wereld. Jeroen is tweevoudig kampioen in de Porsche Supercup en schreef de wedstrijd in Monaco al twee keer eerder op zijn naam. “De wedstrijd in het Prinsdom geldt voor de Porsche Supercup als het hoogtepunt van het seizoen. Ik kijk er dan ook nu al naar uit, zeker nu ook Jeroen er eenmalig weer bij is”, aldus Sebastiaan Bleekemolen tot besluit.

pb_podium_clio_nordschleife

Dutch Renault Clio Cup
1. Jeroen Bleekemolen 4 ronden;
2. Sebastiaan Bleekemolen, op 8.608;
3. Niels Langeveld, op 11.763;
4. Ruud Steenmetz, op 32.845;
5. Jan Muys, op 33.275;
10. Melvin de Groot, op 1:19.947;
15. Dennis de Borst, op 1 ronde.

Olympia Cup:
1. Ruud Steenmetz 4 ronden;
2. Jan Muys;
3. Edgar van der Ende;
4. Alex van Eijk;
5. Arthur Tjon;
6. Dennis de Borst.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet