Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Daniil Kvyat wint openingsrace op Aragon, Nyck de Vries debuteert op P2

efr2.0---aragon-r1

Dat titelkandidaat Daniil Kvyat de race won zal weinigen verbaasd hebben. Maar dat onze landgenoot Nyck de Vries zou debuteren met een podiumplek was vooraf moeilijk in te schatten. Maar De Vries maakt zijn faam ook nu waar, hij bleef de race goed in het spoor van raceleider Kvyat en finishte op een luttele 0.678 seconde na de winnaar. Stoffel Vandoorne maakte het podium van de openingsrace van de Eurocup Formula Renault 2.0 compleet.

De top 3 finishte op dezelfde positie als waar zij gestart waren, tijdens de race gebeurde er wel een en ander in het middenveld. Zo werd Pieter Schothorst uitgeschakeld na een aanrijding en ook Meindert van Buuren Jr. haalde het einde van de race niet.In ronde 7 raakten Daniel Cammisch en Hans Villemi elkaar, waarbij de auto van Villemi over de kop sloeg. De regen, die al enige ronden sluimerde, begon in alle hevigheid te vallen en belemmerde de marshalls bij hun pogingen de baan weer vrij te krijgen. Aangezien er nog maar enkele minuten race over waren besloot de wedstrijdleiding de race af te vlaggen en won Kvyat zijn eerste race.

Nyck de Vries had ook zichzelf verbaasd: “Ik heb enkele weken geleden pas voor het eerst enkele races in een single seater gereden op Hockenheim in de NEC Formule Renault 2.0. En nu ben ik tweede geworden in de Eurocup, dat is natuurlijk briljant. Ik had niet verwacht Kvyat en Vandoorne partij te kunnen geven, ons doel was een top tien finish. Maar ik moet me hierdoor natuurlijk niet gek laten maken.”

Uitslag race 1 Eurocup Formule Renault 2.0,
zaterdag 5 mei 2012, Motorland Aragon Spanje
1. Daniil Kvyat, 8 ronden in 17:00.571
2. Nyck de Vries +0.678
3. Stoffel Vandoorne +1.786
4. Norman Nato +2.239
5. Paul-Loup Chatin +3.233
6. Oliver Rowland +3.785
7. Javier Tarancon +4.423
8. Miki Weckstrom +5.160
9. Guilherme Silva +5.643
10. Alex Riberas +6.191

Niet gefinisht: Pieter Schothorst, Meindert van Buuren Jr.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet