Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Vandoorne zet de teller op twee

cy7h0058

De derde race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup begon veelbelovend met een Nederlander op pole. Jeroen Slaghekke had met zijn zesde tijd de pole position verdiend, maar kon deze niet verzilveren met een podiumplek. Vandoorne vocht zich tijdens een lastige race van zes naar een, met een behoorlijke voorsprong op Jake Dennis en Andrea Pizzitola.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus/ Essay Produkties


De start van de derde race was zoals alle voorgaande dit weekend, droog maar dreigend. Slaghekke was goed weg en koos de verdedigende lijn, maar kon toch niet voorzijn dat Kevin Kleveros vanaf de tweede plek voorbij schoot en de leiding overnam. Voor de beide heren Schothorst was het een slechte dag; nadat Pieter met een kapotte versnellingsbak niet aan de start kon komen, ging het ook voor Steijn mis in de tweede ronde, waarna hij zijn auto op het rechte stuk langs de baan parkeerde.

Een race zonder druppels was niet weggelegd voor het premiereweekend van het Formule Renault NEC, ook kort na de start van deze race kwam het plotseling met bakken naar beneden. De wedstrijdleiding kon niet anders dan de safetycar inzetten en het hele veld onder de rode vlag stil te zetten voor de start/finish lijn. Tijdens een pauze van 10 minuten kregen de teams de kans om de bijna veertig deelnemers van regenbanden te voorzien.

cy7h9933

Na de herstart lag de tot dan toe derde geplaatste Pizzitola aan de leiding, met achter zich Kleveros en Vandoorne. Laatstgenoemde wist verreweg het beste raad met de zeer natte omstandigheden en nam in de achtste ronde de kop over. Ook Jake Dennis, die een fantastisch weekend meemaakte, stak voor bij de jonge Franse Pizzitola, waarna de heren vier ronden later ook in deze volgorde finishten.

Na de eerste drie races in de Northern European Cup voert Jake Dennis het klassement voor de coureurs aan, gevolgd door Stoffel Vandoorne. De beste Nederlander tot nu toe is met afstand Jeroen Slaghekke, die met Van Amersfoort Racing een sterk weekend neerzette door elke race in de punten te finishen.

De volgende ronde van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup wordt gehouden op de Nurburgring van 21 tot 23 juni aanstaande.

bx5c9503

Uitslag Race 3:
1. Stoffel Vandoorne in 37 minuten en 47.567 secondes, 2. Jake Dennis + 7.293, 3. Andrea Pizzitola + 11.642, 4. Alex Riberas + 14.992, 5. Jordan King + 15.284, 6. Kleveros + 15.484, 7. Jeroen Slaghekke + 23.791, 8. Mikko Pakari + 30.268, 10. Christof von Gruningen + 38.510, 21. Nyck de Vries + 1 ronde, 24. Frank Suntjens + 1 ronde. Uitgevallen: Steijn Schothorst, Meindert van Buuren. Niet gestart: Pieter Schothorst.

Stand in het kampioenschap na 3 races:
1. Jake Dennis met 74 punten, 2. Stoffel Vandoorne 62, 3. Andrea Pizzitola 61, 4. Jordan King 56, 5. Alex Riberas 41, 6. Kevin Kleveros 40, 7. Jeroen Slaghekke 39, 8. Leopold Ringbom 28, 9. Shahaan Engineer 26, 10. Sandy Stuvik 22.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet