Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Dennis eist overwinning op in tweede race

start

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup kwam op naam van Jake Dennis van het Britse Fortec Motorsport. Dennis greep de leiding in de eerste bocht van Vandoorne en wist deze onder alle omstandigheden vast te houden. Andrea Pizzitola voor het Franse R Ace GP en Josh Hill kwamen als tweede en derde over de streep.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties


Hoewel het weer net als gisteren dreigend was, leek de tweede race van het zevende seizoen Formule Renault 2.0 NEC een droge te worden. Vandoorne mocht net als op zaterdag van pole position vertrekken. De start had veel weg van de eerste race, waarbij Vandoorne wel goed weg kwam, maar in de eerste bocht toch zijn meerdere moest herkennen in degene die naast hem startte, in dit geval Jake Dennis. De Fortec coureur stak binnendoor in de eerste bocht en reed zo naar de eerste stek in het veld van 39 auto’s.

In de tweede ronde kwam het tot een groot ongeval bij het opkomen van het rechte stuk. Vier auto’s, waaronder David Freiburghaus, Christof van Gruningen en Victor Colome raakten daarbij zo zwaar beschadigd dat de safetycar moest worden ingezet om de kapotte formule wagens weg te takelen. Na drie rondes kon de race worden hervat, waarbij de top drie van de wedstrijd in eerste instantie binnen een seconde van elkaar bleef.

dennisinfront

Het was een slechte race voor de familie Schothorst. Kort op het vertrek van de safety car raakte Steijn Schothorst van de baan en beschadigde daarmee zijn auto zodanig dat hij niet meer verder kon. Broer Pieter meldde zich daarna in de pitstraat met een kapotte versnellingsbak. De pauze van drie uur op de laatste race van het weekend is niet genoeg om de versnellingsbak te kunnen vervangen, wat helaas voor Pieter ook het einde van het weekeind op Hockenheim betekende.

Jeroen Slaghekke en Nyck de Vries hielden de Nederlandse eer hoog en reden beiden een sterke race. Slaghekke finishte op een elfde plaats, Nyck de Vries reed zichzelf naar een zesde positie. Voor beide rookies in de Formule Renault 2.0 een prima prestatie.
Vooraan het veld veranderde weinig meer, zodat Jake Dennis zijn eerste NEC overwinning pakte.

De laatste race van de Formule Renault 2.0 op de Hockenheimring begint om 14.30 op zondagmiddag.

Uitslag Race 2:
1. Jake Dennis in 26 minuten en 8.701 secondes, 2. Andrea Pizzitola +0.956, 3. Hill + 2.281, 4. Alex Riberas + 2.827, 5. Jordan King + 3.327, 6. Nyck de Vries + 5.242, 7. Kevin Giovesi +5.795, 8. Shahaan Engineer + 6.217, 9. Meindert van Buuren 8.201, 10. Sandy Stuvik + 9.038

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet