Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Eerste race op Hockenheim op naam van Vandoorne


hockenheim_start_race_1
De Belg Stoffel Vandoorne heeft de eerste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup gewonnen. De eerste overwinning voor Vandoorne in het NEC, die zijn competitie tijdens een bijzonder heftige race toch voor wist te blijven. Met een safety car situatie en een hagelbui verliep de eerste race van het seizoen niet geheel probleemloos.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties


Het evenement op het Duitse Formule 1 circuit werd tot nu toe gekenmerkt door typisch lenteweer. Zon, harde wind, bewolking en regen wisselden zich af en een weersvoorspelling liet zich lastig maken. Het zou in ieder geval een droge start betekenen voor polesitter Vandoorne, vergezeld door de Fransman Gasly op de eerste startrij.

Na het doven van de lichten kwamen ondanks twee stilgevallen coureurs alle auto’s ongeschonden voorbij de eerste bocht. Gasly zat op dat moment al naast Vandoorne en ging de coureur van Josef Kaufmann Racing in de tweede bocht voorbij en pakte daarmee de leiding in de wedstrijd. Vandoorne liet zich dat niet zomaar gebeuren en nam de leiding in de derde ronde terug, waarop Gasly verder terugviel.

De eerste helft van de wedstrijd verliep beter dan je kunt verwachten van bijna veertig debutanten in formule auto’s, zonder noemenswaardige ongelukken. Halverwege liet het weer echter van zich spreken en kwamen de eerste druppels naar beneden. Dit pakte heel vervelend uit voor Pieter Schothorst, die tot dan toe een fantastische wedstrijd reed, maar het slachtoffer werd van een mislukte inhaalpoging van Gasly, waarop beide heren samen met Josh Hill strandde in de Spitzkehre bocht. Omdat het ongeluk in deze haarspeldbocht de rijbaan nagenoeg versperde, besloot de wedstrijdleiding de safety car in te zetten. Een verstandige beslissing bleek een ronde later, toen een hagelbui zich aandiende. De safety car leidde alle auto’s in een rij naar start finish waar de race voor 10 minuten werd stil gelegd.

Na de herstart had Jordan King voor Manor MP Motorsport zich naar een tweede plaats gestreden, gevolgd door Jake Dennis voor het Engelse Fortec Motorsports. Daarnaast was er een indrukwekkend Formule Renault debuut voor Jeroen Slaghekke, die in dit competitieve veld een zesde plaats wist te veroveren en vast te houden. Na 25 minuten racetijd was Vandoorne de duidelijke overwinnaar, gevolgd door King and Dennis. De zesde plaats van Slaghekke levert hem overigens de pole position op voor de derde race van de Northern European Cup.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 NEC wordt verreden op zondag 22 april, om 10.50 AM, gevolgd door de derde race van het weekend om 14.10.

Uitslag Race 1:
1. Stoffel Vandoorne in 37 minutes and 17.963 seconds, 2. Jordan King +2.394, 3. Jake Dennis + 3.283, 4. Andrea Pizzitola + 4.986, 5. Kevin Kleveros + 10.294, 6. Jeroen Slaghekke + 10.869, 7. Steijn Schothorst + 11.430, 8. Shahaan Engineeer + 14.006, 9. Jakub Schmiechowski, 10. Sandy Stuvik + 19.305, 12. Frank Suntjens +21.864, 33. Nyck de Vries + 3 laps, Pieter Schothorst +9 laps, 39. Van Buuren + 9 laps

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet