Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT: Phil Bastiaans en Jan Lammers winnen hoofdrace


480_startrij_9apr121471

Stuurloze Camaro
Duncan Huisman had er na alle perikelen met de pomp van de stuurbekrachting helemaal zin in. Temeer daar hij op de eerste rij naast Phil Bastiaans stond. Maar nog voor de rode lichten doofden was de Camaro alweer binnen. Wederom spoot de pomp er alle olie uit. Bij Equipe Verschuur snapten ze er niks meer van. “Bij de auto van Luc Braams en Ronald Morien hebben we totaal geen probleem en bij deze gaat die steeds stuk.

480_grind_camaro_T8Q1291

Het is er niet eentje hoor, we hebben al meerdere gemonteerd”, zo klonk het. Na alle differentieelproblemen van vorig jaar nu dus het raadsel van de stuurpomp. En dat terwijl de Camaro, nu hij dankzij veranderde ophangpunten een heel stuk lager op de weg ligt, een formidabele auto lijkt te zijn.

480_nissan_9apr121906

De problemenregen bij Nissan hield ook niet op. Sandor van Es en Bertus Sanders kwamen niet eens aan de start. Na de ochtendrace was de 370Z in het parc-fermé gestald maar bij het starten van de motor klonken er onheilspellende geluiden. “De motor is gewoon stuk”, verklaarde Nissan pr-manager Bart van Thienen. “Sandor heeft bij de start vanochtend in de Tanzanbocht een tik gehad en daarbij is het luchtinlaatkanaal beschadigd. Daarvan zijn stukjes in de cilinders terechtgekomen. Hoe zout kun je het eten. Dit is echt vette pech”. Sneu voor het Nissan GT Academy team, dat zo vol optimisme naar Zandvoort was gekomen en zich daarbij zo professioneel presenteert.

480_nooren_barten_T8Q1236

Als laatste kwam Maik Barten over de finish. Voor het Stopaq team van Marcel Nooren had er meer ingezeten als er niet bij de pitstop anderhalve seconde verloren was gegaan. “Er was een probleem bij het wisselen van de rechter voorband”, legde Barten uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet