Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk revancheert zich met zwaarbevochten zege

480_heemskerk_schouten_0088

De tweede Dutch Formula Ford-race van de zaterdag leverde een fraai spektakel op dat pas op de finishlijn in het voordeel van Melroy Heemskerk werd beslist. De vervanger van Max van Splunteren kreeg de zege bepaald niet cadeau want de strijd om de eerste vijf plaatsen was een bikkelhard maar fair gevecht met vele positiewisselingen. Na een uitstekende en aanvallend gereden race pakte Bas Schouten de tweede positie terwijl Bart van Os, ondanks zijn geblesseerde hand, de derde plaats voor zich opeiste.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

480_florie_0061

In de tweede Dutch Formula Ford race mag Michel Florie vanaf pole position vertrekken, met Melroy Heemskerk op twee, gevolgd door Bas Schouten, de verrassende winnaar van race één Jos Kiekens, Bart van Os en Sven Snoeks. Frederik Vergote die in de kwalificatie zijn auto beschadigde en race één moest missen is er nu (op plaats zeven) wel bij terwijl Jan Paul van Dongen, die zoals eerder gemeld niet aan de kwalificatie had deelgenomen, op plaats acht de rij sluit.

Vergote weer in de fout
Om de banden voldoende op temperatuur te krijgen, mogen de Formule Fords opnieuw twee opwarmronden rijden waardoor de wedstrijd nog elf ronden telt. In de tweede opwarmronde gaat het echter toch weer mis bij Vergote. De Belg spint tegen de vangrail en om zijn auto weg te kunnen halen, wordt de start uitgesteld.

Tweede poging
Met een vertraging van een minuut of tien worden de Formule Fords opnieuw op pad gestuurd voor twee opwarmronden, waarbij de race nu is ingekort tot 14 minuten. Bij de start is Florie goed weg terwijl Heemskerk juist zeer slecht van zijn plek komt en gepasseerd wordt door Schouten en meteen onder druk komt van Van Os. Bij de eerste doorkomst ligt Florie op één terwijl Van Os in een fraaie actie Schouten naar plaats drie verdringt. Heemkerk volgt als een schaduw, waardoor een kopgroep van vier ontstaat.

480_heemskerk_0079

Strijd
Van Os komt bij het opkomen van het rechte stuk uit de slipstream van Florie en probeert via de buitenlijn de polesitter te verschalken. Direct op hun hielen volgt het drietal Heemskerk, Schouten en Kiekens.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet