Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

V8 Supercars: Oud Audi DTM-coureur Alexandre Premat naar V8 Supercars!

Oud Audi DTM-coureur Alexandre Premat is erin geslaagd om een “major coup” te plegen! De in 2010 bij Audi in ongenade gevallen Fransman komt komend seizoen in de populaire Australische V8 Supercar-series voor het team van Garry Rogers Motorsport met een V8 Holden Commodore VE uit!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM Media/Willem J. Staat

2012_v8_supercars_premat_2
Alexandre Premat is vermoedelijk de eerste Europeaan die een volledig V8
Supercarseizoen gaat afwerken. Wie volgt?

Oud Audi DTM coureur Alexandre Premat naar V8 Supercars!
De 29-jarige Fransman neemt bij het team van Garry Rogers Motorsport(GRM) de plaats in van Lee Holdsworth. Holdsworth komt dit seizoen voor het gerenommeerde team van SBR Racing naast Shane van Gisbergen en Tim Slade met een Ford Falcon uit.

Teambaas Garry Rogers: “Sommigen zullen het hier in Australië als een schock ervaren, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de geknipte man voor deze job is! Ik heb er veel over nagedacht en veel research verricht en ik wilde het niet riskeren om nogmaals met een jonge rijder in zee te gaan. Ik heb gewoon een ervaren rijder nodig!”

“Mijn team heeft met juniorprogramma’s veel succes gekend. Maar om resultaten te behalen kom je met jonge onervaren rijders tijd te kort. Je hebt coureurs nodig die over een solide technische kennis van deze auto’s beschikken. En bovendien snel kunnen gaan!”

In 2004 zegevierde Premat in de F3 GP van Macau, en won in 2006 voor A1 GP Team France met Nicolas Lapierre het A1 GP Kampioenschap. Voor Audi kwam Premat in het DTM en in de LMP1 bolides uit. Een onstuimige periode bij Audi leidde tot zijn voortijdige vertrek bij het merk eind 2010. Afgelopen seizoen verrichtte Premat tal van demo’s met de elektrische Formulec EF bolide.


2011_lee_holdsworth
Gaat Alexandre Premat scoren voor het team van GRM?Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet