Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Advertorial: Bleekemolens Race Planet komend weekend van start met diverse cursussen

480_bleekemolens_rs

Aanstaande zondag gaat de befaamde racecursus van Bleekemolens Racing School weer van start. Tijdens deze cursus bereiden coureurs en coureurs in spé zich voor op een nieuw autosportseizoen. Beginnende coureurs leren het 'racevak' van Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen en de ervaren coureurs schaven onder toezicht van de professionals hun techniek bij. Maar ook automobilisten zonder raceambities nemen regelmatig deel aan deze racecursus om hun vaardigheden verder te verbeteren.

Uw racelicentie halen via Bleekemolens Racing School is een verantwoorde beslissing. Na de opleiding zult u heel anders tegen autorijden aankijken. U bent er bewuster mee bezig. En u zult meer inzicht hebben in het verkeer. Met andere woorden, u bent een beter automobilist. Een verantwoorde investering dus.

Bleekemolens Racing School heeft een online Racing School Special waarin alle aspecten van de cursus aanbod komen. Bent u na het lezen enthousiast? Neem dan contact op met Bleekemolens Racing School en dan weet u zeker dat u aanstaande zondag in een raceauto over het circuit racet.

Bleekemolens Racing School
Telefoon 085-27 37 390

480_autorijles_kids

Autorijles voor kinderen vanaf 10 jaar.
Ook in Ferrari, Lamborghini, Aston martin en Porsche

Op 21 februari 2010 organiseerde Michael Bleekemolen op het circuit van Zandvoort voor het eerst autorijlessen voor kinderen vanaf tien jaar. Dit unieke initiatief ging niet onopgemerkt voorbij. Sommigen vonden het een absurd initiatief. Anderen waren zeer te spreken over het educatieve karakter van de lessen. Het doel van de lessen was in ieder geval duidelijk: meer verkeersinzicht en alertheid bij de deelnemers creëren door hen op jonge leeftijd kennis te laten maken met het autorijden.

De rijlessen bleken een doorslaand succes. Zowel de deelnemers, de ouders en alle aanwezige rijinstructeurs waren enthousiast. Bleekemolen was dan ook vastbesloten om door te gaan met het geven van de rijlessen en deze vooral te blijven ontwikkelen en verbeteren. Michael Bleekemolen: "Ik geniet enorm van de reacties van alle enthousiaste kinderen na afloop van zo’n dag. En nog belangrijker, de kinderen hebben ook genoten en zijn bovenal wijzer geworden over het autorijden. Zij zien na afloop in dat auto rijden weliswaar heel leuk is maar dat het veel training vergt voordat je een goed automobilist bent."

Onlangs heeft Bleekemolen wel een heel bijzonder aspect toegevoegd aan de jeugdrijlessen. De kinderen krijgen namelijk de kans om zelf achter het stuur te kruipen van een Ferrari, Aston Martin, Porsche of Lamborghini om daarmee zelf enkele ronden over het wereldberoemde Zandvoorste circuit te rijden. Onder begeleiding van een instructeur uiteraard. En ook de snelheidsbeperking van 60 km/h die bij de jeugdrijlessen hoort blijft bij het rijden in de droomauto’s van kracht. Maar een unieke ervaring is het zonder twijfel!

De volgende les staat alweer op de kalender, 22 januari 2012. De verschillende mogelijkheden, tarieven en voorwaarden staan uitgebreid beschreven op de website van Bleekemolens Race Planet, raceplanet.nl. Wilt u uw minderjarige zoon of dochter kennis laten maken met het besturen van een auto? Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Bleekemolens Race Planet, telefoon 085-27 37 390 of zandvoort@raceplanet.nl

480_kartcursus_jeugd

3-Daagse kartcursus voor de jeugd
Beitske Visser, Max Verstappen en Nyck de Vries; het zijn de grootste karttalenten die Nederland op dit moment rijk is. Het kan niet anders of we zien deze kids over een paar jaar op hoog niveau autoraces winnen. Maar op dit moment winnen zij over de hele wereld vooral veel kartraces. Want karten is en blijft de basis van de autosport.

Bleekemolens Race Planet organiseert elk jaar een driedaagse kartcursus. Kids tussen 8 en 16 jaar krijgen drie ochtenden kartles van niemand minder dan Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen. Tijdens deze zeer leerzame cursus worden alle ins & outs van het karten bijgebracht. Deze unieke cursus, die wij slechts eenmaal per jaar organiseren, vindt dit seizoen plaats op:

21 januari 2012 in Amsterdam
28 januari 2012 in Delft
11 februari 2012 in Amsterdam

Zoals gezegd wordt de cursus wordt o.a. begeleid door ex-Formule 1 coureur Michael Bleekemolen en zijn zonen Sebastiaan en Jeroen. Je leert het karten dus echt van de pro’s! Na afloop van de cursus ontvang je naast het diploma ook de felbegeerde Race Planet Kartlicentie. Hiermee mag je voortaan meerijden in de 'volwassen' heats. Normaal gesproken rijden jeugd tot 14 jaar en volwassenen uit veiligheidsoverwegingen niet samen op de baan. De deelnemers van de jeugdcursus die hebben bewezen zeer goed om te kunnen gaan met een kart mogen (op gezette tijden) wel met de volwassenen meerijden.

De kosten voor deze driedaagse cursus bedragen € 375,- inclusief BTW. Uiteraard is het gebruik van de karts, een helm en beschermende kleding inbegrepen.

Voor een inschrijfformulier en voor vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Bleekemolens Race Planet, telefoonnummer 020-611 1120 of per email: amsterdam@raceplanet.nl. Het aantal deelnameplaatsen is beperkt!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet