Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

Datum voor 8e editie Dunlop 24H DUBAI staat al vast: 10 t/m 13 januari 2013

111219_24h_dubai

In vrijwel geen enkele sport gaan de ontwikkelingen zo snel als in de autosport, en met die wetenschap in het achterhoofd hebben de organisatoren van de Dunlop 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT’s, toerwagens en 24H-specials, alvast de datum vastgelegd voor de achtste editie van het evenement, die van 10 t/m 13 janari 2013 zal plaatsvinden op het Dubai Autodrome. “Natuurlijk richten we ons nu volledig op de komende race, die van 12 t/m 14 januari 2012 gehouden wordt”, zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, dat de Dunlop 24H DUBAI samen met het DNRT organiseert. “We hebben echter al meerdere vragen over toekomstige races gekregen, dus we kunnen met plezier bekendmaken dat we met het management van het Dubai Autodrome tot overeenstemming zijn gekomen over de achtste editie van onze race in 2013."

Tekst en foto: PR

Wat in januari 2006 begon als een pioniersevenement, georganiseerd door CREVENTIC en de DNRT in samenwerking met Dubai Autodrome, heeft inmiddels een gevestigde reputatie als een van de belangrijke lange-afstandsraces in de wereld, die steeds vaker in één adem wordt genoemd met de echte lange-afstandsklassiekers in de autosport als de 24-uursraces van Le Mans, de Nürburgring, Daytona en Spa-Francorchamps. Voor 2012 heeft CREVENTIC weer een belangrijke stap vooruit gezet als het gaat om media-aandacht voor de Dunlop 24H DUBAI, met live-televisieverslaggeving via Motors TV en uitzendingen op tal van andere zenders, live-radioverslaggeving ter plekke en via het internet door de bekende lange-afstandsspecialisten van Radio Le Mans en live-internet-berichtgeving met ondermeer live-streaming, live-timing, nieuws en Twitterberichten.

“Met zo’n 80 ingeschreven auto’s en teams en coureurs uit 30 landen is de Dunlop 24H DUBAI een belangrijke internationale race, waarbij alle bekende sportwagenmerken als Aston Martin, Audi, BMW, Chevrolet, Dodge, Ford, Ferrari, Lamborghini, Lotus en McLaren allemaal aan de start staan”, zegt Gerrie Willems. “Maar in de Dunlop 24H DUBAI staan niet alleen de grote en krachtige sportwagens centraal. Toerwagens en silhouet-auto’s als de Renault Clio en Mégane Trophy, diverse BMW’s, SEAT, MINI, Honda, Ginetta, Saker en Holden maken traditioneel een flink deel van het startveld uit, en dat is een van de factoren die bijdraagt tot de populariteit van onze race, samen met de goede, sportieve sfeer waarin we gezamenlijk onze passie voor de autosport kunnen beleven.”

Om de deelname aan de Dunlop 24H DUBAI 2013 voor toerwagenteams nog aantrekkelijker te maken, heeft de organisatie het inschrijfgeld voor toerwagens met motoren tot 2600 cc (met of zonder turbo) verlaagd tot 5.000 Euro inclusief standaard transport. Voor alle overige auto’s blijft het inschrijfgeld met een bedrag van 7.950 Euro inclusief transport eveneens zeer aantrekkelijk. “Allereerst verheugen we ons op onze race in 2012, maar we streven constant naar verbetering en we blijven werken aan de toekomst van de Dunlop 24H DUBAI”, zegt Gerrie Willems.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet