Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Aston Martin Racing Global Award voor Rhesus racing

rhesus_racing_amr-award

Afgelopen week ontving Rhesus racing uit handen van Dave Richards en Ulrich Bez een Aston Martin Racing Global Award voor haar prestaties in de afgelopen twee jaren.

Tekst: p.r.
Foto: p.r.

Afgelopen drie seizoenen runde Rhesus racing samen met haar trouwe sponsor de Galaxy group twee schitterende Aston Martin Vantage V8 GT4-raceauto’s. Het Galaxy Rhesus racing GT4-team heeft afgelopen twee jaren negen keer op pole position gestaan, vijf races gewonnen, eindigde acht keer 2de en tien keer 3de . Het team eindigde afgelopen twee jaren elk raceweekend op het podium. Alles bij elkaar ‘pretty impressive…’.

Deze prestaties had de Aston Martin-fabriek in Graydon Engeland ook opgemerkt en vorige week kreeg teameigenaar Andre Kool dan ook uit handen van Dave Richards (namens Aston Martin Racing) en Dr. Ulrich Bez (namens Aston Martin) een Global award uitgereikt. Andere winnaars van een Global award waren o.a. Veloso Motorsport (GT4) en Young Driver AMR (GT1).

Voor de uitreiking van de awards was er tijd om de nieuwe Aston Martin Vantage V12 GT3 te bekijken, een geweldig uitziende auto die het heel goed moet gaan doen in de verschillende GT3 kampioenschappen. “2012 zal voor deze auto een testjaar gaan worden waarbij dan in 2013 voor de titel gestreden kan gaan worden”, aldus Dan Sayers, de engineer die verantwoordelijk is voor het GT3-project.

Na de uitreiking van de award was er een diner met alle genodigden en werd er natuurlijk door de aanwezige teamleden van Rhesus racing een feestje gevierd. Rhesus racing is druk bezig met haar plannen voor volgend seizoen. Op de planning staat in ieder geval een deelname aan het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans met de Aston Martin GT4. Naast graag samen met Aston Martin Racing GT3 te gaan rijden, praat het team met verschillende rijders voor deelname aan het Europese GT4 kampioenschap. Bovendien overweegt het team haar rentree te maken in de Nationale en/of Europese Clio Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet