Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Porsche gaat door met hybride 911 GT3 R-Hybrid

Bij Porsche heeft men besloten om door te gaan met de ontwikkeling van de 911 GT3 R-Hybrid. Dit maakte Porsche bij de jaarlijkse Champions Night in Stuttgart bekend.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2011_vln_r_winning_hybrid_porsche
Bij Porsche zet men de Hybridetechniek voort. Maar in welk kampioenschap is nog niet
duidelijk.

Porsche continueert ontwikkeling Porsche 911 GT3 Hybrid
“Je kunt aan de ontwikkeling van de hybride-techniek in de racerij niet meer voorbijgaan” verklaarde Wolfgang Hatz van de Ontwikkelingsafdeling van Porsche bekend. Met het project 911 GT3 R-Hybrid hebben wij laten zien hoe je op het circuit toekomsttechnologieën kunt testen. Wij zullen nu de ingeslagen weg doelbewust voortzetten en de hybridetechnieken verder ontwikkelen.”

Ook de 911 GT3 RSR 2012 werd in aanwezigheid van de vele organisatoren en teams voor het eerst in het openbaar getoond. Evenals in 2011 zullen de meest succesvolle klantenteams met fabrieksrijders ondersteund worden. Het rijderskader blijft met Jörg Bergmeister, Timo Bernhard, Romain Dumas, Wolf Henzler, Marco Holzer, Marc Lieb, Richard Lietz, Patrick Long en Patrick Pilet onveranderd. De meeste Porsche-fabrieksrijders komen in 2012 voor het eerst bij de 24U van Daytona aan de start. Jörg Bergmeister en Timo Bernhard zullen voor het team Flying Lizard Motorsport uitkomen. Marco Holzer komt voor het team van Alex Job uit. Henzler en Pilet zullen de kleuren van de TRG Group verdedigen. Marc Lieb is bij het team van Brumos ondergebracht en Richard Lietz bij Magnus Racing. Porsche Mobil 1 Supercup Rookie Kevin Estre(F) wordt eveneens aan de TRG Line-up toegevoegd.

2011_start_pc_nb
Het contract met de ITR werd door Porsche wederom voor drie jaar verlengd.

De Duitse Porsche Carrera Cup blijft deel uitmaken van het DTM pakket. Het contact met de ITR werd recentelijk met drie jaar verlengd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet