Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Dutch Power Pack-prijzen uitgereikt

dpp_cpz_000

In het Den Hartogh Ford Museum zijn gisterenavond de winnaars van het Dutch Power Pack uitgebreid in het zonnetje gezet. Niet alleen werd de topdrie van elke klasse gehuldigd en teruggeblikt op het voorbije jaar, ook werd alvast vooruitgekeken naar wat 2012 gaat brengen. Vooral voor de rijders uit de Dutch Renault Clio Cup was er een verrassende mededeling.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Chris Schotanus

De avond in Hillegom werd op de van hem bekende vakkundige wijze aan elkaar gepraat door René de Boer. Eerst blikte Erik Weijers terug op een (niet alleen wat hem betreft) zeer geslaagd seizoen 2011. Vervolgens keek de COO van Circuit Park Zandvoort vooruit naar 2012 waarin CPZ een zeer interessante kalender met veel internationale evenementen heeft weten samen te stellen. Naast de ADAC GT Masters, Masters of Formula 3, DTM, Historische Grand Prix en FIA GT3 kon daar afgelopen week met het FIA GT1 ook nog een officieel FIA-wereldkampioenschap aan worden toegevoegd.

dpp_cpz_001

Nog meer dan in voorgaande jaren zal worden samengewerkt met buitenlandse klassen zodat nog grotere startvelden ontstaan. Een wel heel bijzondere mededeling was er voor de deelnemers van de Dutch Renault Clio Cup waardoor komende week een run zal ontstaan op de racesimulatieprogramma’s met daarop de volledige omloop van de Nürburgring. De tweede wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup wordt namelijk half mei verreden op de Nordschleife van ‘de groene hel’. Een voor de Nederlandse deelnemers uniek, maar voor sommige rijders ook beangstigend vooruitzicht. De Dutch Renault Clio Cup rijdt in Duitsland samen met de Duitse Cup.

Hoewel het grootste deel van de prijswinnaars hun bokaal zelf in ontvangst kwam nemen, moesten enkele rijders verstek laten gaan. Zo waren Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen verhinderd omdat op dezelfde avond in Stuttgart de prijsuitreiking van de Porsche Supercup plaatsvond.

dpp_cpz_002
Formule Ford: v.l.n.r. Bas Schouten (3de), kampioen Joey van Splunteren en Erik Dikkeboom namens Michel Florie (2de)

dpp_cpz_003
Renault Clio: v.l.n.r. kampioen Sebastiaan Bleekemolen werd vertegenwoordigd door één van de teamleden van Aevitae Bleekemolen Racing, Marcel Dekker (3de) en Sheila Verschuur (2de)

dpp_cpz_004
Clio Olympia Cup: v.l.n.r. Max Braams (2de) en kampioen Marcel Dekker

dpp_cpz_005
Toerwagen Diesel Cup: v.l.n.r. kampioen Jeroen Dik, Ronald Morien (samen met Dennis de Groot 3de), Henry Zumbrink en Ferdinand Kool (allebei 2de)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet