Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen in 2012 ALMS in de LMP2 klasse

lola

In 2012 zal ik weer in de American Le Mans Series rijden voor Black Swan Racing samen met Tim Pappas. Het wordt mijn derde seizoen met het Amerikaanse team. Nadat we twee jaar achter elkaar kampioen geworden zijn in de GTC klasse met een Porsche, komen we volgend seizoen uit in de LMP2 klasse.

We hebben twee super jaren achter de rug waarbij wij, op een race na, alle races op het podium hebben gestaan. In totaal 13 keer in 14 races. Ook heb ik 8 keer gewonnen en 11 pole positions behaald. Tijd voor de volgende uitdaging dus. Het is super om in de sportscars uit te komen. Geweldige auto's om mee te rijden, zeker op de uitdagende Amerikaanse circuits. We hebben onlangs op Sebring getest in een LMP1 auto om te kijken met welke auto we gaan rijden volgend seizoen. Het wordt een keuze tussen de Pescarolo-Nissan of een Lola-Honda. De Pescarolo beviel in ieder geval goed op Sebring. Ik kon een mooi vergelijk maken met de Lola omdat ik er al eerder heb gereden in een LMP1 auto. Voor Tim was het zijn eerste keer in een Sportscar. Dat beviel goed en hij was meteen op snelheid.

Voor het einde van het jaar zullen we een keuze maken met welke auto en motor we gaan rijden. Dan kunnen we snel beginnen met testen om ons goed voor te bereiden op deze nieuwe uitdaging. De toekomst van de LMP auto's ziet er goed uit getuige alle fabrikanten die mee gaan doen. Dus ik ben ontzettend blij dat we met Black Swan ook deze kant op gaan. Ik ga de ALMS weer combineren met andere races en klassen volgend jaar dus ik kan weer uitkijken naar een druk seizoen!

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet