Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Brits F3 Kampioen Felipe Nasr snel op Daytona

De Britse F3 kampioen Felipe Nasr liet tijdens een test ter voorbereiding van 24U Daytona volgende maand de snelste tijd registreren. De Britse F3 kampioen liet met zijn Action Express Porsche Coyote een tijd van 1.41.286 registreren.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

dp_felipe_nasr
Britse F3 Kampioen Felipe Nasr op weg naar een snelle tijd in Daytona. In principe geeft
men eigenlijk bij tests nooit geen tijden vrij!

Felipe Nasr snel op Daytona
Voorafgaande aan 24U Daytona won Nasr een competitie tegen drie andere Europese-coureurs, waardoor hij gratis aan 24U Daytona kan deelnemen. Bij de eerste kennismaking met de Coyote Porsche stelde Nasr in ieder geval niet teleur. Hij liet direct de snelste tijd registreren. Het team van Action Express kwam tevens in actie met twee Corvettes voor de combinaties David Donohue/Darren Law en Joao Barbosa, Terry Borcheller en JC France. Naast het team van Suntrust met de combinatie Angelelli/Taylor kwam tevens de No 90 Spirit of Daytona in actie, welke enkele weken geleden geïntroduceerd werd. Deze Corvette werd bemand door Antonio Garcia en Oliver Gavin.

2011_suntrust_corvette
De Suntrust Corvette van de combinatie Angelelli/Taylot. Vergeleken met de
Porsche is hij wel erg laag.

Felle GT-strijd verwacht in 2012
Zowel Audi als Ferrari hebben hun GT-bolides speciaal voor het GrandAm reglement aangepast. De teams van Risi Competizione en Extreme Motorsports kwamen voor het eerst met de Ferrari F458 GrandAm in actie. Het team van Extreme Motorsports beschikte pas drie dagen over hun nieuwe aanwinst. Scott Sharp: “Voor ons is het belangrijk om hier aanwezig te zijn en de auto te leren kennen. Voor Extreme Motorsports is dit een grote stap vooruit. Het is natuurlijk prachtig dat alle vier coureurs aanwezig zijn. Het winnen van de 24U van Daytona was één van de mooiste hoogtepunten in mijn carrière. Het aantal competitieve coureurs dat hier aanwezig is, is gewoon ongelofelijk, maar het is natuurlijk prachtig om er deel van uit te maken.”

2011_ferrari_grandam
De gloednieuwe Ferrari F458 GrandAm. Speciaal voor dit kampioenschap ontwikkeld.

Jeff Segal, die in de GT-klasse voor Mazda actief was, is nu overgestapt naar Extreme Motorsports. Segal: “Ferrari heeft ooit een statement uitgegeven waarin zij verklaren dat zij deze wedstrijd belangrijk vinden en dat zij de 24 Uur willen winnen. Vier teams zijn hier nu met een Ferrari aanwezig. Het is fantastisch om één van deze auto’s te mogen besturen. Het is één van de mooiste levenservaringen.”

Audi GrandAm
Ook Audi was met de R8 LMS GrandAm van de partij. De R8LMS GrandAm werd bestuurd door Frank Stippler. Stippler: “Eigenlijk geven we hier een shake-down, omdat de R8 LMS zijn eerste rondjes rijdt. Ik zou dolgraag aan het evenement willen deelnemen, maar helaas heeft men bij Audi nog niets beslist. Er zijn veel interessante fabrikanten zoals BMW, Ferrari en Porsche van de partij. Het is natuurlijk prachtig dat Audi het tegen hen gaat opnemen!”

2011_audi_grandam
Ook Audi was met een "Customer Development Car" aanwezig.

Bij het gerenommeerde TRG Porsche Team was eveneens met gloednieuwe Porsches aanwezig. “Maar de concurrentie met Ferrari zal dit jaar ontzettend zwaar worden” was uit de diverse TRG-monden te horen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet