Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superstars

Superstars: Superstars schitteren op Motor Show Bologna

Niet alleen de Race Of Champions vond afgelopen weekend plaats, maar ook de Motor Show in Bologna. En ook hier werd een Race of Champions gehouden, maar dan wel tussen de Superstars-coureurs.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Superstars

superstars-biagi-motor-showjpgjpg
Wederom een zege voor Thomas Biagi. Ditmaal op de Motor Show in Bologna.

Superstars schitteren op Motor Show Bologna
Na een afwezigheid van twee jaar waren de Superstars weer op de Motor Show in Bologna te bewonderen. Acht toppers namen aan de Race of Champions onder de Superstars-coureurs deel. Uiteindelijk won BMW Team Italia-coureur Thomas Biagi. Hij versloeg in de finale de Maserati van Andrea Bertolini. Biagi’s teamgenoot Stefano Gabellini werd als derde geklasseerd. Hij versloeg nieuwkomer Ivan Tramontozzi(BMW M3 Movisport). Aan de verschillende kwartfinales namen Nico Caldarola(C63 Mercedes AMG), Gian Maria Gabbiani(Jaguar XF), Michela Cerruti(C63 AMG Mercedes) en Max Pigoli (C63 AMG Mercedes) deel.

superstars-motor-show-podiumjpgjpg
Mooie afsluiter van het seizoen voor Thomas Biagi.

Maurizio Flammini van de FG Group: “De Motor Show Bologna is één van de topevenementen waar de passie voor de autosport het absolute hoogtepunt is. De International Superstars Series heeft zich ten doel gesteld om de maatstaf voor deze tak van autosport te worden. En daarmee willen wij in de voetstappen treden van het WK Superbike dat wij vanaf het begin gepromoot hebben. Superstars de doelstelling van de WK Superbikes zeker gaan evenaren omdat er 10 fabrikanten bij betrokken zijn. Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus, Maserati, Mercedes e Porsche.

Kampioenen geëerd
In samenwerking met Italiaanse vakblad Autosprint werden tevens de kampioenen geëerd. Voor de International Superstars gingen de trofeeën naar Andrea Bertolini(Maserati Quattroporte) en Luigi Ferrara(CAAL C63 AMG Mercedes). Voor het winnen van de Italiaanse Superstars series mocht Alberto Cerqui de trofee in ontvangst nemen. Het team van BMW Italia ontving tevens de Salvatore Genovese Award voor het best gepresenteerde team gedurende het seizoen 2011

superstars-awards-2011jpgjpg
Diverse Awards voor de Superstars-coureurs in Bologna.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet